Interesantní závěr roku. Matej Rakovan bude mít extra Ježíška

ZLÍN - Když se bezmála dvoumetrový dlouhán pořádně roztáhne v brance fotbalistů zlínského Fastavu, mívají to střelci hodně těžké. Vyprávět by z poslední doby mohl například albánský záložník ve službách Karviné Kristi Qose. Tomu totiž Rakovan doslova vyčapal penaltu a mimochodem svému týmu opravdu hodně pomohl. Zlín porazil svěřence trenéra Bohumila Páníka 2:1, což jsou tři body barvy zlaté.

Jedete k poslednímu utkání letošního kalendářního roku do Olomouce. V jakém rozpoložení?

Po utkání na Slavii nebyla nálada zrovna ideální, ale už to opadlo. Na Hanou jedeme v neděli ve víře ve své schopnosti, kolektivní výkon a s vítěznou mentalitou. Jinak to nejde. Máme pozitivně naladěný mančaft. Chceme mít pěkné a klidné Vánoce.

Kdo by nechtěl, ale u Rakovanů to na úplný klid nevypadá, zato by se měl pod stromečkem objevit ten úplně nejkrásnější dáreček…

S tím klidem to opravdu moc nevidím, někdy kolem Štědrého dne totiž čekáme veliké štěstí. Na svět by se měla ohlásit druhorozená dcera. K Vanesce nám přibude Elinka.

Rodit budete v Praze, jak jste jinak spokojeni ve Zlíně?

Žena tam přivedla na svět první dceru, tak si to chce zopakovat, ale jinak nedáme na Zlín dopustit. Říkám, že je to daleko nejhezčí město, kde jsem působil. Což bylo mimo jiné třeba i ve Skotsku. Tohle je parádní, bezpečné město, úžasné k životu.

Jak jste spokojen fotbalově?

Možná se to tolik neví, ne vždy se daří podle představ, ale je tady fakt bezvadná parta kluků, určitě půjdeme nahoru. Jsem tu moc rád.

Zajímavé je, že jste jeden z nemnoha vysokoškoláků v naší nejvyšší soutěži, copak jste vystudoval?

Naši na mne hodně tlačili, abych při fotbale i studoval, dnes jsem jim zpětně vděčný. Vystudoval jsem Panevropskou vysokou školu v Bratislavě. Skloubit studium s fotbalem na ligové úrovní bylo těžké, ale věřím, že znalosti ekonomie a podnikání coby inženýr oboru v budoucnu využiju třeba ve fotbalovém managementu.

Ještě k jednomu zářnému momentu, kdy jste vychytal karvinskou penaltu. Byl jste se radit s trenérem brankářů Otakarem Novákem, je to tak?

Je, protože na to byl čas. Zkoumal se VAR, to že bude penalta bylo víceméně jasné. Ota mi poradil, jak to Qose kope, poslechl jsem, měl jsem jej nastudovaného. Při penaltách je to těžší pro střelce, je to souboj nervů, povedlo se, snad budou mít tyhle body svoji cenu. Ale nesmíme zapomenout, že jsme dva góly museli dát, takže jednička třeba i pro Toma Poznara a ostatní kluky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x