Interna Baťovy nemocnice dostane nová okna i zateplení

foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Kompletní zateplení a výměna oken čeká budovu interního oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Práce začaly už v březnu, další na ně postupně navazují. Hotovo by mělo být už v listopadu. Úpravy přinesou velké energetické úspory.

Interní oddělení Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně se dočká kompletního zateplení a nových oken. To by mělo přinést velké energetické úspory.

První část rekonstrukce začala už v březnu, teď na ni navazují další úpravy. Na průběh prací se ve středu v rámci kontrolního dne přišel podívat hejtman Zlínského kraje Radim Holiš a náměstkyně Olga Sehnalová.

„Všechny pacienty, návštěvníky a zaměstnance nemocnice bych chtěl tímto požádat o trpělivost a pochopení. Jsme si vědomi, že stavební práce mohou způsobovat nepříjemnosti a omezení, přestože se řemeslníci velmi snaží hluk minimalizovat a směřovat náročné práce mimo hlavní provoz nemocnice. Kromě nového vzhledu přinesou úpravy vnější části budovy energetické úspory ve výši až 75 procent,“ uvedl hejtman Holiš.

Oprava budovy interny by měla být hotová ještě letos v listopadu. Spolkne přitom 62 milionů korun, s tím, že při financování pomůže dotace z evropských fondů ve výši 40 až 60 procent.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x