Iveta Miculyčová se zapsala do historie ve freestyle BMX

BRUMOV-BYLNICE – Teprve patnáctiletá Iveta Miculyčová se zapsala do historie ve freestyle BMX. Jako první ženě v České republice se jí povedl trik zvaný backflip, a to se jednalo o její vůbec první závod v kariéře.

Na mistrovství České republiky v Brumově-Bylnici se slavil zápis do historie. Mladá jezdkyně na BMX kole Iveta Miculyčová totiž předvedla jakožto první žena v Česku doposud neviděný backflip. „Nečekala jsem to! Diváci mě k tomu vyhecovali a mám opravdu velkou radost, že se mi to takhle povedlo,“ usmívala se po závodě Iveta Miculyčová.

Dolní věková hranice kategorie Elite woman, ve které Iveta soutěžila, byla pouhých patnáct let. Přesně tolik je i talentované jezdkyni, která celý závod opanovala a stala se tak mistryní České republiky s náskokem více než deseti bodů.

Ženy v tomto sportu zatím moc prostoru neměly, ale díky tomu, že se závody na BMX kolech nově staly olympijským sportem, jedou se obě dvě kategorie – ženy i muži. Finále konečně začíná dostávat grády, adrenalin roste a je se na co dívat,“ řekl spokojeně organizátor akce Erik Figar. V kategorii mužů nakonec zvítězil Tomáš Beran, který obhájil titul mistra České republiky ve freestyle BMX z minulého roku.

Mistrovské závody si pochvaloval také starosta pořádajícího Brumova-Bylnice Kamil Macek: „Jsou zde nadšenci, kteří za finančního přispění města celý areál zvelebili. Když vidíte ty výkony, tak se vám tají dech, jsou to blázni! Jsme ale moc rádi, že se něco takového může konat právě v našem městě.“

Soutěže se účastnily i děti, a to v kategorii Junior do 12 let, kterou vyhrál Martin Spurný, nebo v samostatné kategorii Expert určené pro děti od 13 do 14 let. V té nenašel přemožitele Jakub Meloun.

Na závěr mistrovské jízdy Ivety Miculyčové se můžete podívat na začátku článku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x