Jak jsou na tom přírodní koupaliště v našem kraji?

Jak jsou na tom přírodní koupaliště v našem kraji? Foto: Luhačovice.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Kvalita vody v přírodních koupalištích Zlínského kraje je na začátku prázdnin dobrá. Voda je na všech sledovaných místech vhodná ke koupání, řekla ČTK Eva Javoříková z krajské hygienické stanice.

Ve slepém rameni řeky Moravy Pahrbek u Napajedel na Zlínsku, v Luhačovické přehradě na Zlínsku a také v nádrži Bystřička na Vsetínsku má voda mírně zhoršené vlastnosti. Podle hygieniků je tam proto po koupání vhodné se osprchovat.

Mírně zhoršené senzorické vlastnosti má podle Javoříkové voda na Pahrbku, v Luhačovické přehradě i na Bystřičce kvůli zvýšenému výskytu chlorofylu. „Většinou je zakalená, má nižší průhlednost. V Luhačovicích se začínají objevovat i sinice, ale je to zatím v minimálním množství,” uvedla Javoříková.

Na dalších místech ve Zlínském kraji je voda podle zjištění hygieniků naprosto v pořádku. Platí to pro přehradu Horní Bečva a štěrkoviště v Novém Hrozenkově na Vsetínsku, Štěrkáč v Otrokovicích a přehradu Všemina na Zlínsku i přírodní koupaliště Albatros v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku.

Stejně jako v předchozích letech, také letos kontrolují hygienici ve Zlínském kraji osm přírodních koupališť. Znovu budou zveřejňovat i výsledky měření majitelů tří přírodních koupacích biotopů, a to v Honěticích na Kroměřížsku, Modré na Uherskohradišťsku a Prostřední Bečvě na Vsetínsku. Informace o kvalitě vody na vybraných místech jsou k dispozici na webu krajské hygienické stanice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x