Jak podpořit zdravotnické obory? Jednoduše, stipendii

foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkovou částkou 860 tisíc korun podpoří kraj studenty lékařských i nelékařských oborů, kteří se rozhodnou pracovat v nemocnicích Zlínského kraje. O stipendia je letos obrovský zájem.

Smyslem stipendijní podpory je motivovat mladé lékaře a zdravotní sestry, aby šli pracovat do nemocnic v našem kraji. Poskytnutí dotací čtyřem nemocnicím právě na tyto účely už projednala Rada Zlínského kraje.

„Společně s našimi nemocnicemi pokračujeme v poskytování stipendií studentům vysokých či vyšších odborných škol, kteří se rozhodnou po absolvování studia v těchto nemocnicích pracovat. Chceme tím přispět k řešení nedostatku lékařů i nelékařského zdravotnického personálu. Mám velkou radost z toho, že jsme letos zaznamenali rekordní zájem o tento stipendijní program a přistoupili jsme proto k navýšení původní alokace programu ze 750 tisíc na 860 tisíc korun, abychom uspokojili všechny podané žádosti,“ řekla náměstkyně hejtmana Olga Sehnalová, zodpovědná za oblast zdravotnictví.

Nemocnice zažádaly o finanční podporu ze Stipendijního programu pro zdravotnické obory, který kraj vyhlásil letos na jaře. Všechny žádosti úspěšně prošly hodnocením a byly tak doporučeny ke schválení. Kroměřížská nemocnice má obdržet 500 tisíc korun, Uherskohradišťská nemocnice 75 tisíc korun, Vsetínská nemocnice 235 tisíc korun a Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně 50 tisíc korun. K těmto penězům nemocnice navíc přidají své vlastní prostředky minimálně ve stejné výši.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x