Jak pravil Mikuláš: Rallye game 2022 over

Foto: František Dušek
SLUŠOVICE - Byla to podívaná, jak si ji přáli jezdci i velmi početní diváci. Krásný hybrid jezdeckého umu, závodění, ale taky show pro přítomné. Mikuláš Rally 2022 udělala ve Slušovicích a jejich okolí za už zase sytou a bohatou rallysezonou nejen v našem regionu.

Na start vyrazilo 59 posádek, cílem projelo o osm méně.

Stylové loučení se nejvíce výsledkově vyvedlo posádce Bisaha – Ferencz na Hyundai, o 11 vteřin déle se s nástrahami namoklé trati pasovala druhá dvojka Vlček- Kunst na stroji stejné značky.

Oba piloti pak v cíli mluvili téměř shodně: „Klouzalo to hodně, ale bylo to skvělé loučení se všemi fanoušky…“

Spousta závodníků ovšem vsadila více na avizovanou nejen smykovou show pro své ctitele. Což byl třeba případ Adama Březíka, který to avizoval už na předzávodní tiskovce.

Diváci se náramně bavili, mimo jiné i proto, že mohli poprvé vidět v ostré akci bývalého prvoligového fotbalistu, teď pilota vozu Renault Clio Lukáše Železníka. Ten dojel s osmiminutovou ztrátou na 46. pozici.

Poslední rallye akce roku má i několik dalších „špeků.“

Což je i případ speciální valašské ceny na rychlostní zkoušce zvaná Bernardýnská. Chovatel chlupatých krasavců Josef Gerych ji vypsal pro toho, kdo bude mít nejvyrovnanější časy při průjezdech v okolí jeho chovatelské stanice osvědčených nosičů tradičního soudku.

Na slavnostním vyhlášení pak mohl předat rodinné posádce otci a dceři Obadalovým vítězný pozdrav od svých bernardýnů. Tedy výbornou slivovici a také voňavou uzeninu. Posádka se při průjezdu totožného úseku vešla do jediné desetiny vteřiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x