Jak tenisové finále hýbalo krajem

Foto: ausopen.com
ZLÍNSKÝ KRAJ - Úžasné, neuvěřitelné, dokonalé, famózní. Takové bylo podle odborníků velké tenisové finále mezi Španělem Nadalem a Rusem Medveděvem. Třebaže se v neděli hrálo na opačném konci planety v australském Melbourne, zahýbalo na více než pět hodin i děním mezi nejen sportovní veřejností v našem kraji.

„Opravdu se ten zájem dal přímo hmatat, moře našich lyžařů se prakticky nedostalo na svah, protože měli oči doslova přilepené v restauraci na televizní obrazovku a lyže jim posloužily až po skončení neuvěřitelného zápasu,“ vrací se k neděli provozovatel lyžařského areálu na Stupavě Lubomír Orel.

Bývalý pátý hráč světa a semifinalista Australian Open Jiří Novák zápas sledoval jen zprostředkovaně. „Měl jsem plno práce, chystali jsme se s rodinou k odjezdu na hory, ale vím, jak neskutečné je otočit utkání z 0:2 na 3:2. Tohle Nadal dokázal a má můj obrovský obdiv,“ říká muž, který v Davis Cupu coby poslední tenista planety v Brně tehdy mladičkého Španěla porazil.

Od obrazovky se nemohl odtrhnout jiný Novák, Otakar, trenér brankářů fotbalového Zlína. „Tak tohle byla opravdová oslava tenisu, který si rekreačně rád zahraji. Fandil jsem Nadalovi, musím říct, že se po prvních dvou setech zdálo být jasno, ale ve sportu se opravdu nedá predikovat vůbec nic,“ vyprávěl nadšeně.

Dlouholetý sportovec všeho druhu, veteránský mistr světa ve stolním tenisu Petr Polák se díval nejdříve doma, potom na obědě v restauraci, kam zašel s manželkou a zase doma. „Měl jsem interní tipovací soutěž s řadou dalších expertů v jedné sázkové kanceláři. Mezi tisícovkou tipujících na sedm duelů v ženské dvouhře a sedm v mužské jsem uhodl všechno, jen ten úplně poslední zápas mi sázkou na Medveděvovo vítězství nevyšel,“ smál se i tak dobře naladěný Polák, který si v pondělí ráno šel spravit náladu přímo na kurt.

Kameraman František Prachman se díval na televizi tak jako mnozí ostatní. „Ano, určitě jsem se díval, jenže na motoristický magazín,“ vyprávěl s nadhledem s tím, že si prostě každý může vybrat. Což je pravda.

Televizní reportér Robert Heč je vášnivým tenistou. Však se mu také říká zlínský Nadal. „Tak to byl opravdu jedinečný zápas, jsem moc rád, že „můj kolega“ Rafa vyhrál. Byl to neskutečný boj, nejhezčí tenis, který jsem za poslední roky viděl,“ zhodnotil déle než pětihodinovou bitvu dvou tenisových velikánů.

Zápas se hodně líbil také fotbalovému trenérovi, otci přední světové hráčky Karolíny Muchové Josefu Muchovi. „Opravdu vyvrcholení turnaje, paráda. A velké blahopřání našim dvěma děvčatům Siniakové a Krejčíkové, jejich titul je rovněž úžasný,“ dodal velmi kvalitní rekreační tenista.

Další dvě osobnosti se až neuvěřitelně shodly. „Tohle prostě byla absolutní reklama na tenis, takový tenis jsem ještě neviděl.“ Když tohle říkají Martin Berdych, otec našeho dlouhá léta nejlepšího tenisty Tomáše a také Bohumil Páník, nadšený tenista a dlouholetý fotbalový trenér, pak to tak prostě je.

Možná „nejstylověji“ sledoval v Držkové přenos další náruživý tenista Robert Kögler. „Fandím rovným dílem oběma, ale i sobě, to proto, že jsem si před pár dny, samozřejmě na tenisu, utrhl achillovku,“ poukázal na občas i stinnou stránku rekreačního sportování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x