Jak to aktuálně vypadá s onemocněním covid-19 ve Zlínském kraji?

Ve Zlínském kraji bylo k 13. únoru vyočkováno 855 180 dávek vakcíny proti onemocnění covid-19. Foto: archiv Vsetínská nemocnice
ZLÍNSKÝ KRAJ – V kraji došlo v posledních dnech k poklesu nemocných s covid-19. Onemocnění se prokázalo u 9 698 osob. V nemocnicích zdravotníci pečují o 223 pacientů, z nichž 18 leží na jednotkách intenzivní péče.

Ve Zlínském kraji bylo k 13. únoru vyočkováno 855 180 dávek, posilující dávku vakcíny proti onemocnění covid-19 dostalo 188 727 osob. Vlivem klesajícího počtu zájemců o očkování mění některá očkovací místa provozní dobu. V Kroměříži se chystá přesun očkování z areálu Výstaviště zpět do Kroměřížské nemocnice.  Přesun se uskuteční ve dnech 23. a 24. února, v pátek 25. února již proběhne očkování ve vyhrazené ambulanci v budově D.

Od 15. února se zkrátí platnost očkovacích certifikátů na 270 dnů od dokončeného očkování. Certifikáty k posilovací dávce mají nadále neomezenou platnost. Od minulého týdne se už lidé nemusí prokazovat certifikátem o očkování nebo o prodělaném onemocnění covid-19 při využívání služeb, vstupu do restaurací a na kulturní, sportovní a další akce. Došlo také ke zvýšení maximálního počtu osob na hromadných akcích. Umělecká představení, sportovní utkání, kongresy a vzdělávací akce bude nadále moci navštívit maximálně 1000 diváků, a to za podmínky, že budou usazeni. Na ostatní hromadné akce může maximálně 100 účastníků.

Od 19. února pak bude moci hromadné akce navštívit maximálně 500 neusazených a 1000 sedících osob, přesahuje-li kapacita prostoru 1000 sedících diváků, lze z počtu míst nad 1000 obsadit nejvýše 50 % maximální kapacity k sezení. Ostatní akce, jako jsou spolkové, kulturní, sportovní, tradiční akce, slavnosti a jiná shromáždění pak bude moci navštívit maximálně 500 účastníků. I nadále platí povinnost nosit respirátory ve vnitřních prostorách.  

Tento týden končí povinné preventivní testování ve školách a ve firmách. Ve školách se naposledy testovalo dnes, v dalších dnech antigenní testování ještě podstoupí ti, kteří se budou do škol vracet mimo pondělí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x