Jak to vidí Adélka. O víkendu z pekla do ráje

Adélka. Foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zatímco v sobotu to bylo přímo peklo, v neděli naopak ráj. Zimní počasí prvních únorových dnů připravuje nejedno překvapení. Nejdříve části Valašska bez nadsázky odřezané od světa, pak za pár hodin ideální podmínky pro zimní sporty.

Malá ani ne dvouletá Adélka se tak mohla s rodiči vydat prozkoumat, jak že to jezdí na saních v podhůří Vizovických vrchů. „Dobré“, povídá výstižně holčička, která oslaví druhé narozeniny teprve po půli března.

Maminka Gabriela byla sdílnější. „Sáňkování bylo za nás coby dětí naprosto běžné, teď bývá sněhu méně, ale letos si vlastně nestěžujeme, od prosince napadl už potřetí a kousek nad domem to jezdí báječně,“ chválí změnu počasí k lepšímu.

„U nás přibylo snad čtyřicet centimetrů sněhu,“ hlásil z Kohútky Josef Kocurek.

Sobota byla přitom téměř apokalyptická, nešel elektrický proud, nejezdily vleky, hřeben byl jakoby odříznut od okolního světa.

Neděle? „Báječný čas, všechno funguje, jezdíme, vaříme, svítíme, hýbeme se, tohle je ta správná tvář zimy,“ těšilo Kocurka.

„Všechny problémy energetici zažehnali, od sobotního podvečera se vše vrátilo k normálu, myslím, že měli fakt tvrdou práci, posíláme díky,“ měla v neděli už daleko lepší náladu starostka Karolinky Marie Chovanečková.

Zimní nálada je teď na všech moravských horách, pro řidiče nadále platí obezřetnost na silnicích, místy je pod sněhovou pokrývkou led a to bývá nejvíce nebezpečné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x