Jarní očista pro Vsetín. Město se zaměří především na parkoviště

Vsetín čeká jarní očista. Foto: web města Vsetín
VSETÍN - I když se v posledních dnech zdá, že se zima nechce vzdát své vlády, jaro se neúprosně blíží a s ním přichází i očista města, kterou každoročně provádějí Technické služby města Vsetína (TSVS). Letos je blokové čistění naplánováno od poloviny dubna do konce července.

V letošním roce se TSVS více zaměří na očistu parkovišť, která bude probíhat každé úterý až do 31. července. Součástí prací bude i vyčistění kanálových vpustí. 

„Obyvatelé budou o blokovém čistění informováni přenosným dopravním značením, které bude v jednotlivých lokalitách umístěno vždy sedm dní před zahájením úklidu,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že v rámci zkvalitnění informovanosti občanů budou nově termíny úklidu s dostatečným předstihem vylepeny i na vchody obytných domů. Aktuální informace najdete i na facebookových stránkách Technických služeb města Vsetína. 


Očista bude probíhat od centra směrem k okrajovým částem města. Nejprve by se jí měly dočkat Trávníky, následně Rybníky, Dolní město, Rokytnice, Sychrov, Jasenka, Horní město, Ohrada a Luh.


„Žádáme obyvatele o spolupráci a dodržování dopravního značení,“ uvedl ředitel TSVS Josef Stejskal s tím, že v loňském roce provázela blokové čistění řada problémů způsobených nedisciplinovaností řidičů, kteří nerespektovali značky a komplikovali či přímo znemožňovali strojní i ruční úklid. Auta, která zůstanou na parkovišti, budou za asistence městské policie na náklady jejich provozovatelů odtažena. Cena za odtah může dostáhnout částky až 4000 korun, k níž je nutné připočítat i uloženou pokutu. Ta může být ve správním řízení až 2500 korun.


Úklid komunikací po zimě byl zahájen již v polovině března, kdy na chodníky a cesty vyjely zametací vozy. „Tento druh čistění probíhá průběžně po celém městě a během něj dochází hlavně k úklidu v zimě používaného posypového materiálu,“ doplnil Stejskal. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x