Jarní prázdniny za rohem. Velké Karlovice zvou na lyžařské závody, kurzy pečení i Valentýna

Aktuální běžkařská stopa. Foto: Resort Valachy
VELKÉ KARLOVICE – Jarní prázdniny, blížící se Valentýn, bohatá sněhová nadílka a ideální podmínky na sjezdovkách i v běžkařské stopě. To všechno jsou důvody, proč v příštích dnech vyrazit na Valašsko do Velkých Karlovic. Místní Resort Valachy pro návštěvníky připravil celou řadu zajímavých akcí včetně lyžařských závodů pro děti, běžkařského kempu, pralinkové manufaktury nebo oblíbených kurzů pečení.

Právě na týden od 13. února připadají jarní prázdniny Zlínského kraje. Ten tradičně patří společně s brněnskými prázdninami k nejvytíženějším obdobím zimní sezóny. Do Resortu Valachy tak míří nejen hosté zimních pobytů, ale i jednodenní návštěvníci vyhledávající lyžování, běžky či wellness.

Naše hotely Lanterna a Horal jsou na příští týden obsazeny již ze tří čtvrtin, ještě máme pár volných pokojů na kratší pobyty. Největší zájem je o pobytové balíčky s neomezeným wellness, skipasem, masáží a zapůjčením běžek, ale v hotelu Lanterna máme i řadu rezervací na valentýnské pobyty,“ uvedl ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Díky počasí začalo výrazně přibývat rezervací také na další týdny. „I teď v zimě se potvrzuje trend, který sledujeme posledního půl roku, že lidé s rezervacemi často otálejí do poslední chvíle a volí o něco kratší pobyty než dřív. Tedy pokud šetří, raději si pobyt zkrátí, než by si jej úplně odepřeli,“ pokračoval Tomáš Blabla.

V plném provozu je nyní sjezdovka Horal s 80 centimetry sněhu. Vlek je v provozu od 8:30 do 17 hodin, stejně jako Lyžařská škola Razulák, která nabízí nejen výuku lyžování a snowboardingu, ale nově i běžkování a také lekce stále populárnějšího skialpiningu. V neděli 12. a pak i neděli 19. února se na sjezdovce Horal bude konat Závod o pohár strašidýlka Razuláka pro děti od 2 let.

V neděli 12. února se uskuteční také Kurz pečení pizzy v hotelu Galik, kde si účastníci během hodiny a půl zkusí pod vedením šéfkuchaře Josefa Tydlačky přípravu pizzy, na které si budou moci rovnou i pochutnat. V úterý 14. února je pak na programu v Galiku další kurz, tentokrát přípravy čokoládových pralinek s cukrářkou a pekařkou Resortu Valachy Pavlou Stoklasovou. Účastníci proniknou do tajů cukrářského řemesla a z kurzu si odnesou i dárkovou krabičku vlastnoručně vyrobených pralinek. V neděli 19. února je v Galiku na programu nejoblíbenější kurz Resortu Valachy – kurz pečení frgálů, originálních valašských koláčů pod vedením pekařek Resortu Valachy.

Nadcházející týden je navíc ve znamení Valentýna. K této příležitosti připravil Spa hotel Lanterna na 11. až 19. února speciální Valentýnské menu a také hudební večery v lounge baru. V sobotu 11. února zazpívá šansony Kateřina Mrlinová, v sobotu 18. února zahraje k posezení saxofonista DeeSaxx.

Od 19. do 22. února se v Lanterně bude konat Běžkařský kemp Martina Koukala, mistra světa a olympijského medailisty v běhu na lyžích. Jde o jediný kemp v letošní zimě, který Martin Koukal otevírá, a ještě jsou na něj volná místa.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x