Jaro vládne, ale lyžování ještě všude nekončí

Milovníci sněhu ještě s lyžováním nekončí. Foto: Zlin.cz
ZLÍN, STUPAVA, KAROLINKA - Na poslední březnovou neděli připravili na zlínském lyžařském svahu karneval, kostýmovaným sjezdařům nabídli skipas zdarma a stylově tak ukončili sezónu. V ní sněhomilcům z krajského města i okolí po časech hubených nabídli pěkné zážitky. Radovánky nad památníkem Tomáše Bati končí, ale v kraji tomu tak všude není.

„My jsme si ještě v sobotu užily s našimi dětmi krásnou lyžovačku, bylo to bezvadné,“ ujišťují dvě mladé a moc hezké maminky Anna a Katka.

Jako tradičně si i na jaře formu drží „chřibský ledovec“ na Stupavě.

„Máme na sjezdovce půl metru sněhu, v okolí se začínají objevovat květy, ale u nás platí, že budeme sportovat, dokud to půjde,“ potvrzuje tradiční filosofii zdejší dlouholetý šéf Lubomír Orel.

Stupava je vzhledem k nízké nadmořské výšce opravdu raritní a lidé sem jezdí velmi rádi. Třeba jen na dopoledne, takříkajíc na otočku.

Poslední zážitky už mohou třídit milovníci bílého opojení v Karolince. A že jich bylo.

„Jestli se nepletu, na skialpy jsem vyrazil s vnukem někdy koncem listopadu, pomáhal jsem mimo jiné na vleku, užili jsme si do sytosti, byla to opravdu dobrá sezóna,“ říká místní patriot Karel Palička.

„Původně jsme věřili, že budeme lyžovat do Velikonoc, jaro a sluníčko nám plány změnily, takž jsme v neděli zastavili vleky a docela dobrá sezóna i u nás končí,“ ozval se z Kohútky v Javorníkách tamní majitel areálu Josef Kocurek.

Špatná nebyla ani sezóna na Trojáku, kam míří například hojně lidé z Kroměřížska, ale i ze Zlínska. „My už jsme skončili, ale po problémech v předešlých letech jsme určitě stejně jako naši věrní návštěvníci pookřáli,“ dodává zdejší provozovatel Jakub Juračka.

Jednou z možností pro ty, kteří by si ještě vyzkoušeli jarní lyžování, je Bílá u sousedů v Moravskoslezském kraji. Tam mají naplánován provoz na severním svahu až do 3. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x