Jedenáctá Strašidelná zahrada do Kovozoo přinese strašidla a horor

foto: archiv Kovozoo
STARÉ MĚSTO – Už tradičně se v Kovozoo kromě kovových zvířat klube i něco děsivého. Řeč je samozřejmě o Strašidelné zahradě, která se letos dočká svého jedenáctého opakování. Už příští sobotu tady ožijí duchové, strašidla a bubáci. Chybět nebude soutěž o nejlepší kostýmy a nově se návštěvníkům představí cosplayeři.

Už příští sobotu se milovníkům strašení a Halloweenu v 15.00 hodin otevřou brány Strašidelné zahrady Kovozoo, která letos nese podtitul Festival strašidel a hororu. Na jedenáctém ročníku už tradiční akce si dávají zdejší zaměstnanci opravdu záležet. To potvrzuje taky Bronislav Janeček, generální ředitel REC Group a primář Porodnice Kovozoo.

 „U příprav i samotné akce se dobře bavíme. Soupeříme mezi sebou, kdo bude mít nejoriginálnější stanoviště a výzdobu, komu se podaří nejlépe využít odpadních materiálů ke strašení,“ říká Janeček.

Pro příchozí budou tradičně připravená stanoviště, která ověří jejich nebojácnost. Letos jich po areálu vyroste hned sedmnáct a inspirovat se nechají pohádkami a horory. Strašit se tak bude na lodi duchů nebo v pekle čertů krampusáků, hrůzu nažene Sebevražedný oddíl a známá Addamsova rodina a ti neodvážnější si něco uvaří v kuchyni smrti.

Letos navíc děsivou atmosféru doplní cosplayeři, tedy příznivci „kostýmového hraní“. Účast už potvrdili Predators, kteří s sebou přivezou i mimozemského vetřelce, nebo skupina Western Coyotes, která přijede z říše fantasy.

Ani tentokrát se ale nezapomíná na návštěvníky, kteří dorazí v hrůzostrašných kostýmech. Pro ně bude i na jedenáctém ročníku připravená soutěž o nejlepší kostýmy.

„Soutěž o nejlepší kostýmy bude letos probíhat jinak. Aby to bylo spravedlivější, budou nejlepší kostýmy vybírat sami návštěvníci, a to až po akci…aby měl každý stejné šance se zapojit. Podmínkou účasti bude pořízení fotografie kostýmu v soutěžním fotokoutku a její odeslání na emailovou adresu Kovozoo. Z přišlých fotek pak vybereme 10 nej dětských a 10 nej dospěláckých kostýmů, jejich fotky zveřejníme na našem Facebooku a necháme hlasovat fanoušky, aby sami zvolili vítěze. V obou kategoriích pak udělíme tradiční ceny za nejlepší kostýmy – BUBU Oskary, tedy trofeje vyrobené ze železného šrotu v naší Porodnici,“ popisuje pravidla soutěže Martina Juřenová z týmu Kovozoo.

Příchozí se mohou těšit i na bohatý doprovodný program. Vystoupí například kouzelník Jirka Hadaš, který je se Strašidelnou zahradou propojený už dlouhá léta. Představí se taky Teslův transformátor, a to hned na dvou místech areálu. Připravená je i ohňová show v podání šermířského Mementa Mori. A chybět nebude ani vystoupení kapely FREE TOM, která bude hrát po celou dobu akce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x