Jedinečný gastrofestival vezme návštěvníky na cestu z Kunovic kolem světa

Kunovický gastrofestival vezme návštěvníky na cestu kolem světa. Foto: Kuba Orel
KUNOVICE - V sobotu 12. června 2021 se mohou milovníci gastronomie vydat na nejchutnější cestu letošního roku. Třetí ročník Gastrofestivalu s názvem "Cesta kolem světa" se uskuteční v Areálu Jízdy králů v Kunovicích a zavede je prostřednictvím skvělého jídla a pití do všech koutů planety.

Poznávat jiné kultury a především exotické kuchyně bude letos možné, i když je cestování značně omezené. Gastrofestival „Cesta kolem světa“ se uskuteční letos formou gastro trhů a milovníkům dobrého jídla a pití nabídne nejednu vybranou pochoutku.

Degustační výlet po celé zeměkouli bude rozdělen do zón podle světových kuchyní. „Pravé americké foodtrucky nabídnou luxusní burgery, hot dogy, steaky nebo vepřová žebírka. Od Španěla Miquela ochutnáte pravou španělskou paellu s plody moře. Velká milovnice Egyptu Lenka Ahmed vám nabídne egyptské fazole, lilkový salát, plněné pity, či tradiční ibiškový džus. U rodilé Francouzky Amélie pak ochutnáte pravé a nefalšované francouzské palačinky,“ láká na autentickou světovou kuchyni koordinátorka akce Monika Ondruchová.

Na mexickou vlnu návštěvníky přeladí skvělý tým bistra Tož Tacos ze Zlína a nabídne mexické menu v podobě quesadillas či tacos, a to i ve vege verzi.

Bohaté zastoupení chystá v Kunovicích oblíbená asijská kuchyně, kterou vám připraví vyhlášená brněnská restaurace Little Saigon. V jejich stánku můžete ochutnat nudlové saláty Bun Bo Nam Bo (s hovězím masem), Bun Chay (s tofu) nebo Bun Nem (se smaženými závitky). Dále pak oblíbené, smažené jarní závitky nebo Corn Dog. To není ale vše! Na stanovišti Asie ochutnáte také thajskou rolovanou zmrzlinu a japonské koláče Taiyaki. A aby toho nebylo málo, pro skutečné fajnšmekry přiveze Milan Václavík ze spolku Hmyz na talíři nejrůznější „křupkavé“ speciality. „Nejzkušenější tým, zabývající se hmyzími specialitami, přímo před vámi připraví cvrčky na másle a zophobasy na chilli a česneku. Kromě toho budou hmyzí lízátka a hmyzí křupky. Aby toho nebylo málo, přivezou i exotická masa. Velice oblíbená žabí stehýnka a krokodýlí filety. Ochutnejte opravdovou exotiku,“ vyzívá návštěvníky další z organizátorů akce Jakub Vodárek.

U sousedů z Německa bude právě probíhat Oktoberfest. „Ale i vy si můžete užít atmosféru tohoto oblíbeného svátku společně s obsluhou v bavorských krojích, dobrou klobásou a tuplákem vychlazeného piva,“ prozrazuje Monika Ondruchová.

Na Gastrofestivalu si můžete také vychutnat kvalitní víno z Vinařství Medek z Uherského Hradiště, lahodnou kávu a dezerty. Zakoupit si můžete také tradiční pochutiny z trhu, jako jsou uzeniny, sýry, koření a omáčky k masům, trdelník nebo také mléčný karamel. Pro návštěvníky bude připraveno příjemné zázemí v párty stanu a na čepu bude pivo Radegast.

Gastrofestival Cesta kolem světa chystáme pro celou rodinu, a tak samozřejmě myslíme i na zábavu pro děti. Pro ty zde bude například oblíbený skákací hrad, malování na obličej, heliové balónky, hračky a cukrová vata. Pro rodiče pak bude připravena chill out zóna. Všechny příznivce dobrého jídla zveme 12.6. od 12 do 19 hodin do Kunovic na cestu kolem světa,“ uzavírá Monika Ondruchová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x