Jen si tak trochu kopnout…

Foto: Richard Býček
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Trocha pelyňku z bodové ztráty, trocha úsměvu i povzdychu z prokopnutých dveří a do příštích dnů nutnost opravit vstup do kabiny hostů. Jinak řečeno, Slavia Praha odvezla z Uherského Hradiště tři body a zanechala nejen herní stopu.

„Kolega tiskový mluvčí Slavie Michal Býček mne brzy po zápase informoval o tom, že trenér Trpišovský v přestávce prokopl dveře šatny hostů. Omluvil se a přihlásil se k náhradě škody, tím pro nás věc v tomto směru končí,“ konstatoval tiskový mluvčí Slovácka Marek Jurák.

Pozoruhodné je, že trenéra Slavie slavícího právě 45. narozeniny, považuje okolí za jednoho z nejklidnějších v oboru. A samozřejmě také momentálně zjevně nejúspěšnějšího u nás.

Zkušený psychiatr Josef Zvoníček posunuje pohnutky Jindřicha Trpišovského do odborné roviny.

„Obecně platí, že podobný zkrat bývá vyústěním několika silných emočních stavů a nemusí být jen negativní. V tomto případě šlo zřejmě o reakci na druhý gól Slovácka těsně před přestávkou. Ale můžeme se domnívat, že psychika dostala pořádnou zátěž třeba při remízách s outsidery v Příbrami a v Teplicích, byly tu dva nesmírně vypjaté zápasy s Leicestrem, cestování, únava,“ vypočítává znalec možné příčiny výbuchu.

Pozoruhodné je, že šoková léčba zabrala a Slavia přes velmi dobrý výkon Slovácka nakonec výsledek otočila.

Z minulosti jsou známy mnohé excesy trenérů. Fotbalových, ale i hokejových nebo třeba házenkářských.

Známý trenér, který si nepřeje být jmenován, vypráví o tom, jak rozkopal koše v šatně, jiný honil neposlušného hráče po tribuně, když předtím vyskočil oknem a tak dále a tak dále.

Celou debatu končí znalec lidských duší MUDr. Zvoníček zvesela. „Možná by nebylo od věci připravit trenérům velký míč ovšem z tvrdého materiálu a do něj by mohli vylít své emoce třeba kopáním,“ směje se nad úletem slávistického trenéra.

Na Slovácku chtějí mít nové dveře do příštího utkání s Baníkem, pak poputuje do Prahy faktura za materiál i za práci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x