Jiří Čunek se stal novým starostou Vsetína. Prioritou města je podle něj rekonstrukce vlakového nádraží

Nové vedení města Vsetín (zleva místostarosta Jiří Růžička, místostarosta Petr Kudlík, starosta Jiří Čunek, místostarosta Pavel Bartoň). Foto: Michal Horský
VSETÍN – Na ustavujícím zasedání zastupitelstva bylo včera zvoleno nové vedení Vsetína pro nadcházející čtyři roky. Starostou se stal podle očekávání Jiří Čunek z KDU-ČSL, funkci místostarosty bude vykonávat Pavel Bartoň, Petr Kudlík a Jiří Růžička.

Jiří Čunek neměl při volbě starosty protikandidáta. Hlasovalo pro něj 12 ze 17 přítomných zastupitelů, pět zastupitelů se hlasování zdrželo. Třiašedesátiletý senátor Čunek, který zastával post starosty již v letech 1998 – 2007 a 2014 – 2017, bude funkci vykonávat jako neuvolněný a nebude za ni tedy dostávat plat.

Statutárním místostarostou, který bude Čunka zastupovat v době jeho nepřítomnosti, se stal Pavel Bartoň z hnutí ANO, dalšími místostarosty jsou pak Petr Kudlík z hnutí ANO a lidovec Jiří Růžička.

Zatímco Jiří Čunek bude mít na starosti finanční a krizové řízení a také odbor vnitřní správy, Pavel Bartoň bude řídit oblasti školství, sportu, kultury a odbor správních agend. Jiří Růžička bude míst v gesci investice, správu majetku, strategický rozvoj, sociální a zdravotní oblast a správu bytového fondu. Petr Kudlík se bude věnovat oblasti Technických služeb, životního prostředí, dopravy, volného času a cestovního ruchu.

Ustavující zastupitelstvo zvolilo také sedmičlennou radu města, ve které starostu a místostarosty doplnila ještě Martina Hovořáková z hnutí ANO, Roman Kalabus z ODS a Nestraník Martin Metelka.

Priority města na další čtyři roky jsou podle slov starosty Jiřího Čunka jasně určeny. Souvisí s rekonstrukcí vlakového nádraží, která byla Správou železnic zahájena na konci loňského roku a město na ni navazuje stavebními úpravami v přednádražním a zanádražním prostoru.

Tuto akci nesmíme omezit a musíme brát v potaz také energetickou krizi. Musíme udělat vše pro to, aby tato investice prošla, a abychom v rámci úspor omezovali co nejméně zejména neziskové a mládežnické organizace. Musíme hledat, kde budeme šetřit. Na investicích a na mládeži šetřit nechceme a všude jinde budeme úspory hledat a bude to boj,“ uvedl Jiří Čunek.

Vsetínské zastupitelstvo čítá 21 členů, nově vzniklá koalice složená ze stran ANO, KDU-ČSL, Nestraníci, ODS a PRO-pořádek-rozvoj-odpovědnost, má v zastupitelstvu dvoutřetinovou většinu, tedy celkem 14 mandátů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x