Jménem Small, zásluhami Big! Služební pes vyčmuchal zloděje, který se skrýval v poli

KROMĚŘÍŽSKO – Úspěchem čtyřnohého hrdiny skončilo policejní pátrání po devětatřicetiletém muži z Ostravy, který se na Kroměřížsku dopustil krádeže měděných drátů. Z místa činu se mu sice podařilo utéct, na služebního psa jménem Small si ale nepřišel!

Podezřelý je v současné době bez domova, peníze si přivydělává na občasných brigádách. V neděli v noci se dostal do jedné firmy na Kroměřížsku. Dírou v plotě vlezl do areálu, kde si vyhlédl měděné dráty, které postupně vytahal ven.

Při krádeži jej ale načapal pracovník ostrahy, který přivolal policii. Zloděj však utekl,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.

Na místo se následně dostavila policejní hlídka a psovod se služebním psem jménem Small. V překladu jeho jméno sice znamená malý, ale tento čtyřnohý parťák je teď velkým hrdinou.

Zachytil stopu na přilehlém poli, a i když nebylo vidět na krok, vyčmuchal devětatřicetiletého muže, který tam ležel ukrytý. Toho potom přítomná hlídka zajistila,“ upřesnila Balášová.

Muž pak putoval do policejní cely. „Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl za poslední tři roky za trestný čin krádež odsouzen, nyní mu hrozí až tři roky vězení,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x