Jurkovičova rozhledna trhala rekordy v návštěvnosti

Jurkovičova rozhledna je v létě častým cílem turistů. Foto: visitroznov.cz
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm byla v létě častým cílem turistů. Za červenec a srpen ji dokonce navštívilo rekordních 32 tisíc lidí.

Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci nad městem již od svého postavení v roce 2012 patří mezi největší taháky Rožnova. To plně potvrdilo letošní léto, kdy padly nové rekordy. V červenci navštívilo rozhlednu 16 500 lidí a v srpnu 15 500 návštěvníků. „Vzhledem k tomu, že v podstatě poslední skoro rok a půl tady byly v souvislosti s covid-19 stále nějaké restrikce a nejistota, jsme za takováto čísla obzvlášť rádi. Zřejmě nám hrálo do karet, že lidé letos zkrátka hodně cestovali po tuzemsku,“ konstatoval vedoucí městského oddělení kultury a cestovního ruchu Martin Beníček.

Rekordním dnem prázdnin bylo sváteční pondělí 5. července, kdy si cestu na Jurkovičovu rozhlednu našlo celkem 890 lidí. Pracovníkům rozhledny se během léta mezi návštěvníky podařilo zaznamenat dva zajímavé dílčí rekordy. „Jakožto nejmladšího návštěvníka jsme registrovali 2,5 měsíční miminko, které bylo vyneseno nahoru na vyhlídkový ochoz rozhledny. S kolegou jsme se shodli, že nejvzdálenějšími návštěvníky letos v létě byli tři mladí lidé z Filipín,“ informovala průvodkyně z Jurkovičovy rozhledny Dana Procházková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x