K ekoparku Trhovisko povede nový chodník

K ekoparku Trhovisko vyroste nový chodník (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - V těchto dnech začaly v Cyrilometodějské ulici ve Valašských Kloboukách stavební práce na rekonstrukci starého chodníku a zbudování jeho navazující části. A právě nový úsek, který pěší bezpečně přivede až k odbočce do ekoparku Trhovisko, bude vznikat nejdříve, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Zvonková.

Řidiči by měli na hlavní silnici I/57 počítat s dopravním omezením, místem stavby se bude projíždět sníženou rychlostí 30 km/h. Práce budou postupovat po jednotlivých blocích a trvat budou zhruba tři měsíce.

„Výstavbou bezbariérové trasy pro pěší zpřístupníme klidovou zónu valašskoklobouckého ekoparku, která je ideální k procházkám, relaxaci v příjemném prostředí, posezení u táboráku či dětským hrám. Dosud bylo chodcům Trhovisko složitě přístupné, ale teď sem budou moci častěji zamířit rodiny s dětmi, maminky s kočárky, osoby se ztíženým pohybem i široká veřejnost,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města. Zároveň poděkovala řidičům za shovívavost s dopravními omezeními, která budou stavbu provázet.

Nově vznikající úsek chodníku bude mít délku 210 metrů, rekonstruovaná původní část měří 170 metrů. Celkové náklady dosáhnou 1,7 milionu korun a 85 % z uznatelných nákladů pokryje dotace Státního fondu dopravní infrastruktury.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x