Kadlecův příběh nekončí. Kapitán Slovácka prodloužil smlouvu do léta 2024

Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fanoušci Slovácka si pořádně oddechli. Kapitán Michal Kadlec s fotbalem nekončí. Naopak, bohatou hráčskou kariéru si prodlouží o další rok. Zkušený osmatřicetiletý obránce se s mateřským klubem domluvil na pokračování smlouvy do léta 2024.

Jsem samozřejmě rád, že mně Slovácko nabídlo smlouvu a že můžu dělat to, co dělám dá se říct celý svůj život. Člověk tomu obětuje všechno a s přibývajícím věkem je to složitější, ale argumentů pro bylo daleko víc. Ještě jsem si nedokázal představit, že bych přestal dělat to, co je mým koníčkem, životem a co miluji. Do toho kabina, kluci, trenérský tým, celé Slovácko, fanoušci, to jak to bylo nastavené a jak to funguje poslední roky. Dařilo se nám, vyhráli jsme pohár, zahráli si pohárovou Evropu a všechno to převážilo k tomu, že jsem si řekl, že další rok ještě přidám,“ uvedl ve videu určeném fanouškům Michal Kadlec.

Rodák z Uherského Hradiště odehrál v nejvyšší české soutěži 296 zápasů. Dalších 76 utkání přidal v evropských pohárech, za českou reprezentaci nastoupil v 67 duelech.

Kapitán Slovácka se nyní se svými spoluhráči chystá na klíčovou nadstavbu FORTUNA:LIGY. „Čtvrté místo máme ve svých nohách. Je to náš cíl,“ uvedl Kadlec.

Moravané ztrácejí z páté pozice na čtvrtou Bohemku dva body. Umazat ztrátu nebude vůbec jednoduché. „Čeká nás pět strašně těžkých zápasů. Ve hře je ale hodně bodů a ten, kdo jich posbírá víc, skončí čtvrtý,“ má jasno účastník tří evropských šampionátů.

Bude to asi boj s Bohemkou. O motivaci máme samozřejmě postaráno. Kvůli lidem v klubu i fanouškům chceme ještě zažít atmosféru evropských pohárů a zahrát si alespoň kvalifikaci. Uděláme pro to maximum,“ slibuje Kadlec.  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x