Kam doplavou Mirek a Jana?

Foto: Zlin.cz a Veronika Mrázová
ZLÍN - Když je potkáte ve Zlíně na ulici, nebude na patnáctiletých Miroslavu Knedlovi a stejně mladé Janě Přibylové nápadného absolutně nic. Když ale na tuhle dvojku natrefíte s jejich trenérkou Magdalénou Škubalovou a kamarády z tréninkové skupiny Plaveckého klubu Zlín při tréninku v kryté padesátce, už to bude trochu jinak.

Jde totiž o dva velmi talentované mladé juniorské reprezentanty, kterým se při další tréninkové píli nabízí slibná kariéra.

Kdo by si nepamatoval takové hvězdy zlínského plavání jako byli například Daniel Málek, Marcela Kubalčíková nebo Ivo Benda.

„Tito dva, ale i další z mé tréninkové skupiny by je jednou mohli nahradit, talent mají, chce to píli, vytrvalost, oddanost našemu sportu,“ tvrdí logicky paní trenérka Magdaléna. Oba teď dokončili základku a po prázdninách přejdou na sportovní gymnázium ve Zlíně. Mimochodem jejich trenérka bude zároveň jejich třídní. Zajímavá symbióza.

Jana Přibylová je prsařka na distancích od 50 do 200 metrů, její osobáky by ji v době nekoronavirové určitě nominovaly na evropský šampionát juniorů. „Nevadí, nic se neděje, vím dobře, že se musím zlepšovat postupně. Trénink pomůže, denně jsem v bazénu dvě i tři hodiny. Baví mně také lezení ale i obyčejná suchá příprava,“ vypráví u bazénu slečna s tím, že ve vodě při polykání tréninkových dávek se soustředí na nejmenší technické detaily.

Mirek je poněkud jiný typ. Motýlkář a znakař, umí polohovku i kraul. Výbušný, rychlý, miluje krátké tratě. „A na tréninku třeba štafety,“ směje se bezelstně. Což paní trenérka komentuje s tím, že musí zabrat i při vytrvalostním tréninku.

„Oba jdou v novém školním roce spolu s dalšími pod křídla trenéra Zdeňka Kasálka. Mají výbornou partu, po prázdninách to rozjedeme naplno, já budu Zdeňkovou asistentkou. Teď je i čas na dovolenou a odpočinek,“ končí příjemné setkání paní Magdaléna těsně před odjezdem do Chorvatska. Tam ostatně míří i obě zlínské plavecké naděje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x