KAM ZA KULTUROU: Akce konce února

Výstava Příběh železa aneb železo v přírodě, dějinách a experimentu Foto: Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně
ZLÍNSKÝ KRAJ - Tento týden na Východní Moravě můžete prožít s operetou, na sněhu i s příběhem železa.

Milovníci hudby by si neměli nechat uniknout dvě představení operetního představení „PLES V OPEŘE“ v podání studentů Konzervatoře P. J. Vejvanovského z Kroměříže. První představení proběhne ve středu 26. února v 19 hodin v Kroměříži v Divadelním sále Domu kultury. Následující den, ve čtvrtek se na Ples v opeře můžete vypravit do zámku v Holešově, kde představení proběhne od 18 hodin. První a zároveň nejúspěšnější operetní dílo rakouského skladatele Richarda Heubergera patří mezi největší skvosty světového operetního repertoáru. Komediální zápletka i nádherná hudba plná půvabných melodií těší a baví diváky už více než 121 let

Psychiatrická nemocnice v Kroměříži je místem konání 16. Plesu dárců krve. Ten se koná v pátek 28. února od 20 hodin. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina One Classic, ples pořádá Klub dárců krve Kroměřížska

Bavit se a být nepoznán umožní Ples inkognito. Jedná se o vzrušující večer se speciálním datem, který proběhne v Klubu kultury v Uherském hradišti v sobotu 29. února od 19.30 hodin.  Vstup pouze v maskách! Vystoupí plesová kapela THE TEACHERS, taneční skupina INARIS, zatančí i UNIQUE QUEENS horkými mexickými rytmy vás na parketu rozpálí boskovická kapela MARIACHI ESPUELAS a napínavou zábavu si užijete s MOBILNÍM CASINEM.

Zajímavé dílo malíře Joži Uprky můžete každou poslední sobotu v měsíci obdivovat při komentované prohlídce v Galerii Joži Uprky v Uherském Hradišti. Prohlídka začíná vždy ve 14 hodin a je zdarma.

Letošní zimní počasí trápí organizátory běžkařského závodu Karlovská 50. Závod byl přeložen do náhradního termínu, kterým je pátek a sobota 28. a 29. února. Závod pořádaný ve Velkých Karlovicích se startem na dostihovém závodišti má unikátní atmosféru, občerstvení s valašskými frgály, startovní výstřel obstarávají portáši. V případě nedostatečných sněhových podmínek a nemožnosti uspořádání závodu ani na náhradní či zkrácené trati, se bude závod konat v náhradním termínu v průběhu března 2020 (konkrétní datum bude upřesněno).

Zajímavá výstava Příběh železa aneb železo v přírodě, dějinách a experimentu mapující historii výroby a zpracování železa od pravěku po současnost a o experimentálních tavbách je k vidění v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Geologická část představí typy železných rud a způsoby jejich zpracování, archeologická část zase nálezy železných předmětů od doby laténské po středověk. Výstava je instalována v přízemí 14. budovy Baťova továrního areálu a bude přístupná v provozní době muzea až do 21. června 2020.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x