KAM ZA KULTUROU: Březnové akce ve Zlínském kraji

Maškarní lyžovačka. Foto: Archiv Resort Valachy
ZLÍNSKÝ KRAJ - Jaro se hlásí o svá práva a nezadržitelně se blíží ukončení lyžařské sezony.

Tu můžete s dětmi uzavřít v sobotu 14. března ve Velkých Karlovicích na sjezdovce Horal při Maškarní lyžovačce. Zde bude od 9 hodin bude pro malé lyžaře připravená speciálně vyzdobená trať plná sladkostí, hry, malování na obličej, tancování na sjezdovce a další soutěže. Vedle startovného 50 Kč již neplatí malí lyžaři ani korunu – pokud dorazí v maskách. Lyžují pak po celý den na sjezdovce Horal zadarmo. Akce je určena malým závodníkům na lyžích a snowboardech, vítány jsou i děti na sáňkách či bobech.

Na kus řeči s populárním hercem, bavičem a vypravěčem Miroslavem Donutilem se můžete zastavit 13. března v 19.30 do Městského domu Elektra v Luhačovicích. Umělec bude nejen vyprávět své zážitky z natáčení, cest a ze svého života, ale také bude odpovídat na dotazy diváků. Představení nabídne o přestávce autogramiádu.

Víkend 14. a 15. března je poslední příležitostí k návštěvě výstavy Kamélie 1920, která je instalována v Květné zahradě v Kroměříži. S něžnou krásou těchto ušlechtilých květin se můžete v sobotu zaposlouchat do prvorepublikových melodií ze starých gramodesek, v neděli se přidat v 11 a 14 hodin ke komentovaným prohlídkám. Poslední den výstavy odpoledne pak budou výstavou korzovat historické postavy v dobových kostýmech.

Plesová sezona ve Vsetíně tradičně vrcholí Jarním plesem s Annou. Ten letošní, již 26. ročník, se uskuteční 14. března od 19.30 hodin ve všech sálech Domu kultury ve Vsetíně. Oblíbený moderátor Vojtěch Bernatský tentokrát i zazpívá, těšit se můžete i na další kapely, například revival Věry Špinarové či Marathon Band. 

Při cestě na hřeben Vsetínských Beskyd se v sobotu 14. března zastavte ve Zvonici na Soláni. Od 13.30 hodin zde v přátelské atmosféře proběhne vernisáž retrospektivní výstavy obrazů Josefa Bartoloměje Krále nazvané Na dosah nekonečna“. Výstavu u příležitosti autorova životního jubilea uvede JUDr. Jiří Drápal. Výstava potrvá do 27. dubna 2020.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x