Kam za letními filmy na Slovácku?

foto: LFŠ
SLOVÁCKO – S prázdninami přicházejí taky dlouhé letní večery, které doslova lákají k promítání nějakého toho pěkného filmu. Kam ale přijít na projekci? Zkusit můžete koupaliště, zámek nebo klasiku v podobě prostranství pod hvězdným nebem.

Hned na začátku prázdnin můžou podnikaví cestovatelé spojit výlet za filmem s plavbou po Baťově kanálu. V městech, kde lodě kotví, se totiž najde hned několik příležitostí, kdy shlédnout dobrý film. Zastavit můžete například v prostorech Nového Kláštera v Napajedlích, kde se promítá každý den. Na filmy přímo na náměstí Velké Moravy se mohou těšit lidé ze Starého Města, kde se bude promítat čtyři dny v kuse od 8. do 11. července vždy od 21.30 hodin. Čtveřice promítacích dnů čeká i Ostrožskou Novou Ves od 24. do 27. července. Na repertoáru je Aristokratka ve varu, Tři mušketýři: Milady, Wonka a Duna: část druhá.

Sledovat zajímavé snímky se dá i pod hvězdnou oblohou. Začít můžete například v kempu na Velehradě, kde se bude promítat od 12. do 14. července vždy od 20.45 hodin. V srpnu se můžete přesunout do Vlčnova, kde se 16. 8. bude promítat komedie Jedeme na teambuilding. A koncem srpna, od 27. do 29., budete moci filmy zhlédnout i v Kunovicích. Těšit se můžete na Sladký život, Gump – jsme dvojka a Prázdniny s broučkem.

Mnohem netradičnější podívanou slibuje zámek v Uherském Ostrohu. Promítat se tady bude přímo na nádvoří. Ve dvou dnech, 19. a 20. července, se návštěvníci mohou těšit na filmy Matka v trapu a Prázdniny s broučkem. Prohlídku dalšího zámku, tentokrát toho buchlovického, mohou zájemci spojit s další várkou promítání. Na zdejším náměstí se totiž budou filmy sledovat denně od 4. do 7. srpna.

Pro děti může být zábavnou akcí propojení venkovního filmového promítání se skotačením na koupališti. Tento zážitek přinese koupaliště v Jalubí na Uherskohradišťsku, kde začne 12. července čtyřdenní program, který zahrnuje Tři mušketýry: Milady, Wonku, Top Gun: Maverick a Aristokratku ve varu. Na letní kino se můžete těšit taky ve Strání, kde se bude promítat 20. července a 10. a 31. srpna. Na film pod širým nebem se mohou návštěvníci těšit i v Horním Němčí, kde je na programu 17. srpna Top Gun: Maverick. A prázdninový filmový maraton se rozjel i v Polešovicích, kde se v prostorách kina Panorama promítá pro děti i dospělé každou neděli.

Vrcholem letošní filmové sezóny na Slovácku je jistě Letní filmová škola v Uherském Hradišti. Její 50. ročník začne už 26. července a přinese osmidenní přehlídku světové a české kinematografie.