Kanonýři posvětili Stadion Jožky Silného. V Kroměříži bylo veselo

Fotbalový stadion nese jméno kroměřížského rodáka, střelce Jožky Silného. Foto: Marcela Nehodová
KROMĚŘÍŽ - Velmi vysoká koncentrace nebezpečných levaček, pravaček ba i hlav. Tak to musí být, když se sjedou kanonýři od nás i ze Slovenska. V Kroměříži byly hvězdy u toho, když tu přejmenovali fotbalový stadion. A také slavili půlstoletí Klubu ligových kanonýrů. Teď už nese stadion název po Josefu Silném, excelentním fotbalovém střelci časů dávno minulých.

Ono to celé bylo dost o vzpomínání, ale početní fandové se v horkém odpoledni báječně bavili. Nejdříve si připomněli, že léta opravdu letí i fotbalistům. Nedávno oslavil šedesátiny Radek Drulák, sedmdesátku pak Zdeněk Nehoda.

Na trávník nejdříve vyběhli bývalí hráči Bohemians proti domácí Kroměříži. Josef Silný, který by letos slavil 120 let v obou týmech hrál na sklonku své kariéry. Byl mimochodem účastníkem MS 1934 v Itálii a také vůbec prvním fotbalistou, který v československé nejvyšší soutěži nastřílel přes sto gólů.

„Postavili silný mančaft, porážka 2:7 je tak nějak spravedlivá,“ nevzala prohra dobrou náladu vždy usměvavému Petru Uličnému, který se ujal domácího týmu Kroměříže a ocenil v prvním utkání výkon klokaní jedenáctky.

A poměrně mladé a tudíž silné mužstvo přivezli i slovenští kanonýři. V jejich dresu při hlavním exhibičním utkání řádil především čtyřgólový Jozef Kožlej, toho si možná ne tak dávno vybaví příznivci pražské Sparty. Slováci brali výhru 8:6, za český tým pálili přesně třeba David Lafata nebo Vratislav Lokvenc, hrajícím trenérem byl Pavel Hapal, zahrál si například Jan Koller, Přemysl Bičovský a mnozí další.

Nejvytíženějším mužem byl ale asi naprosto legendární Antonín Panenka. Ten stihl nastoupit jak v dresu Bohemky, tak české repre. Ve třiasedmdesáti pěkný výkon. Stejně jako při déletrvající autogramiádě.

Stejně tak se blýskl i trenér současné české reprezentace Jaroslav Šilhavý. „Parádní akce,“ hlásil po čestném výkopu hlavního zápasu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x