Kapacita oddělení se zvláštním režimem v domově pro seniory v Uherském Hradišti se zdvojnásobí

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Investiční záměr řešící rozšíření oddělení se zvláštním režimem v Domově pro seniory Uherské Hradiště schválila krajská rada. Oddělení bude rozšířeno o další jedno podlaží, serveru Zlin.cz to řekl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Náklady na rozšíření kapacity oddělení dosáhnou 8,833 milionu korun. „V souvislosti se zvyšující se poptávkou po ubytování klientů trpících Alzheimerovou chorobou i jinými typy demencí je nutné se této skutečnosti přizpůsobit, proto v Uherském Hradišti přistoupíme k rozšíření oddělení se zvláštním režimem, aby byla do budoucna zajištěna jeho dostatečná kapacita,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Oddělení se zvláštní režimem, které se nachází ve 3. nadzemním podlaží ubytovacího objektu domova, bude rozšířeno stavebními úpravami 2. nadzemního podlaží. Kapacita lůžek se tím navýší ze stávajících 32 na 60. Vytvořena bude také společná jídelna a rozšířeny dveře do 10 bytů pro snadnější převoz na lůžku a případnou evakuaci klientů domova. Vzniknou zde taky nové prostory pro skladování zdravotnického materiálu a zázemí pro personál.

„Realizaci této akce předpokládáme od dubna do srpna příštího roku,“ uzavřel Libor Pecháček, vedoucí odboru investic Krajského úřadu Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x