Kapitán Žižka: další rok ve Zlíně

Foto: Zlin Press
ZLÍN - Dnes jedou k utkání do Pardubic. Tomáš Žižka zase v roli nepostradatelného kapitána zlínských hokejistů. A k tomu s novým kontraktem v kapse. Služby svému Zlínu bude odvádět určitě i v další sezóně. Obecně dobrá zpráva, pro Toma i pro klub.

Pro novináře bývá soustem psát u dříve narozených hráčů o věku. Tohle je u zlínského srdcaře, rodáka ze Šternberku, možná zajímavé, ale v nikoliv určující. 10. října loňského roku slavil čtyřicátiny, na konci základní části by měl mít odehráno jen v české extralize 1100 zápasů.

U Žižky coby správného vojevůdce či v tomto případě beranůvůdce není o věku řeč. Chvíli je na hrotu, jindy pomáhá vlastnímu gólmanovi, skáče do střel – však to letos na podzim hodně bolelo… Takhle by měl vypadat kapitán.

„Nečekal jsem, že mě v závěru kariéry bude hokej tak bavit, pořád cítím, že můžu týmu pomoci,“ svěřil se klubovým stránkám Žižka, který naskočil do áčka dospělých ve Zlíně už v září 1997. To třeba jeho spoluhráč Fryšara ještě nebyl na světě.

Žižka podepsal do konce dubna příštího roku, ani to by v případě současné výkonnosti neměl být termín, kdy zlínský kapitán skončí s aktivní kariérou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x