Katarské dobrodružství (nejen v bazénu) končí. Radost a uznání pro „Knedla family“

foto: rodinný archiv
KATAR, FRYŠTÁK - Nebylo to jen zdařilé premiérové seniorské mistrovství světa pro Miroslava Knedlu nejmladšího z Plaveckého klubu Zlín. Jak se už stalo dobrým zvykem, úspěšného sportovce doprovázela kromě trenéra Zdeňka Kasálka rodinná ekipa včetně táty a dědy naprosto totožných jmen a příjmení. A nebylo vše jenom o plavání.

Miroslav Knedla III. zakončil své vystoupení dvanáctým pořadím na oblíbené padesátce znak. Celkově hodnotil účast včetně sedmého místa na dvojnásobné trati velmi pozitivně, ale…

„Padesátka je moje nejoblíbenější trať, věřil jsem si, jenže je hrozně zrádná, stačí maličká chybička a tvrdě pykáte,“ vysvětloval zlínský plavec malé pochybení hned po startu.

„Nespojil jsem ideálně ruce, pak jsme makal, ale na finále to prostě nestačilo,“ komentoval své poslední vystoupení mezi absolutní světovou elitou s mikrofonem v ruce na stránkách České plavání.

Knedla byl mimochodem opravdu úspěšný i v roli komentátora vlastních výsledků, ale stejně tak se mu docela povedl i rozhovor s kamarádkou a reprezentační kolegyní Barborou Seemanovou, která získala cenné umístění v podobě čtvrtého místa na 200 metrů volný způsob.

Tak uvidíme, jak to s Mírou bude dál, každopádně teď musí coby student zpět do lavice, druhé pololetí je pro čtvrťáka velmi důležité. „Dohmatem“ by měla být na jaře zdárně složená maturita. Ta plavecká ho čeká ne o mnoho později na olympiádě v Paříži a pak… zatím to vypadá na studia spojená s plaváním v USA.

Ale jak řečeno, z „Knedla family“ nebyl v Dauhá jediný. Mezi fanoušky měl spolehlivé zázemí v tátovi i dědovi.

„Vracíme se pyšní na Mírovy výkony a plní nejen plaveckých zážitků. Vyzkoušel jsem si třeba řidičské umění na džípu v poušti, tolik písku na všech částech oblečení i na kůži, tak to jsem fakt nezažil, to bylo opravdu unikátní. Celý pobyt spojený s fanděním jsme si opravdu užili. Tak věřím, že jsme našemu vnukovi nebyli po boku zdaleka naposledy,“ smál se šéf rodinného klanu.

„A já chci ještě jednou všem doma moc a moc poděkovat za přízeň a povzbuzování,“ končí pobyt Miroslav Knedla nejmladší.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x