Když 300 = 125. Aneb kolik fandů bude na bitvě s Příbramí?

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Sobota 6.6. 16.00. Velmi důležité datum a také čas pro prvoligový zlínský fotbal. Jde skutečně do tuhého, na Letnou míří k utkání 28.kola fotbalové Fortuna ligy Příbram. Tým s přebohatými zkušenostmi ze záchranářských prací.

Jenže tentokrát je pořádně namočen také zlínský Fastav. Ševci mají momentálně o šest bodů více než jejich sobotní soupeř, skupině o udržení se už ale vyhnout nemohou. A tak sobotní bitva bude veledůležitá, to ví každý.

Pořád platí striktní hygienická pravidla. Od pondělí může na sportovní akce pětistovka účastníků, zatím ale pořád jen o dvě stovky méně. Zdálo by se, že i tak může 300 fandů udělat pěkný rachot. Ale pozor..

„Upozorňuji, že jde o přesně povolený počet všech lidí, kteří mohou být v areálu přítomni. Takže je třeba připomenout, že hráči, trenéři, realizační týmy, pořadatelé, ostraha a mnozí další zcela nutní lidé včetně novinářů dají dohromady číslo 175,“ vysvětluje ředitel zlínského klubu Leoš Gojš.

A tak se pro laiky zdánlivá třístovka smrskává na maximálně 125 fandů. Teď jde o to, aby v právě tak výsostně důležitém utkání měli domácí podporu skalních příznivců.

„Přesně tak, zveme tak jako minule starou gardu, ale pravidla máme poněkud jiná, povzbuzovat by měla padesátka členů fanklubu, právě jim jsme nabídli pět desítek tak ceněných lístků, chci věřit, že udělají stejně jako fotbalisté vše proto, aby body zůstaly doma,“ dodává ředitel klubu.

Zlíňany v posledních dvou kolech čekají zápasy na hřištích superfavoritů v Plzni a na Slavii v Praze. Mohou překvapit, ale bude to nesmírně těžké. A laskavý čtenář jistě chápe, jak bytostně důležitý bude úspěch v sobotním utkání pravdy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x