Kino Hvězda nabízí on-line filmy, besedy i festival Mezipatra

Foto: Kino Hvězda UH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Diváci uherskohradišťského kina Hvězda mají i v prvním listopadovém týdnu možnost udělat si každý den zábavný či poučný večer prostřednictvím on-line kina. Co všechno Hvězda chystá, informoval server Zlin.cz mluvčí uherskohradišťských městských kin Jaromír Orel.

„K vidění bude road movie Lola, pásmo Stopy hrůzy #1, v rámci coronového speciálu „Festivalu otrlého diváka“ béčkový horror Nindža Zombák, zahájení festivalu Mezipatra s premiérou filmu Nic ve zlým a následnou party formou online DJ setu,“ pozval diváky Orel.

Vrátí se také úspěšné polské drama Corpus Christi a Léto 85 režiséra Françoise Ozona. Na neděli bude připravena projekce filmu Fenomén autismus – v práci. Po něm bude následovat debata s tvůrci Miroslavem Jankem a Michalem Roškaňukem. Začátky projekcí (kromě Zahájení festivalu mezipatra) vždy od 20:30. „Sledujte aktuální program on-line kina na webu uherskohradišťských městských kin,“ vzkázal jejich mluvčí.

V pondělí 2. 11. On-line kino Hvězda nabídne emocemi nabité road movie Lola od belgického režiséra Laurenta Micheliho. Emocionální proměnu hrdinky přesvědčivě ztvárnila začínající trans herečka Mya Bollaers, která byla za svůj výkon nominována na řadu filmových evropských cen a získala významnou cenu Magritte Award.

V úterý iShorts a Planet Dark uvádí v rámci on-line streamu „Moje kino Live“ pásmo krátkých filmů Stopy hrůzy #1, které divákům ukáží různé podoby hrůzy a strachu… Projekce filmu Nindža Zombák Marka Bessengera v původním anglickém znění s českými titulky a českým komentářem v rámci „Alternativní corona podzimní sklizně Festivalu otrlého diváka 2020“ čeká na zájemce ve středu.

„Nindža zombák s rozvernou nadsázkou spojuje všechny prvky bijáků, které v osmdesátkách kralovaly videopůjčovnám. Tento skvost uveden s českými titulky a interaktivními taškařicemi v podobě sofistikovaných odborných komentářů i přízemně odporných vejšplechtů na paralelním chatu,“ pozval ke sledování Orel.

Festival Mezipatra on-line bude zahájen ve čtvrtek 5. listopadu v 19 hodin slavnostním živým přenosem. Zahajovací ceremoniál budou moderovat Buchty (Ivana Veselková a Zuzana Fuksová z Radia Wave), večer pak pokračuje premiérou filmu Nic ve zlým (Futur Drei) a následovat má party formou on-line DJ setu. Vstupenka platí pro všechny tři části programu. „Přijďte si užít co nejvěrnější festivalové prostředí online, z pohodlí domova! Polské drama Corpus Christi se pro velký úspěch opět vrací do on-lina kina v pátek. Ve filmu Léto 85 se Režisér François Ozon vrací ke kořenům mistrovsky vyprávěným příběhem, který dokonale zprostředkovává atmosféru poloviny osmdesátých let. Ponořit se do ní můžete i vy, a to v sobotu,“ dodal mluvčí kin.

Díky on-line streamu „Moje kino Live“ proběhne v neděli 8. listopadu projekce filmu „Fenomén autismus – v práci“. Autistický zaměstnanec: protimluv, praxe chráněné dílny, nebo poutavá realita? Režisér Miroslav Janek, hlavní tvůrce Normálního autistického filmu, přibližuje se svou typickou poetikou problematiku zaměstnávání autistických osob. Po projekci bude následovat debata s tvůrci Miroslavem Jankem a Michalem Roškaňukem.

Jak funguje on-line kino? „Vyberte si film a on-line zakupte vstupenku. Odkaz na stream vám pošleme do e-mailu uvedeného při koupi vstupenky. Vytvořte si dobré domácí podmínky pro rodinou projekce nebo se setkejte s kamarády. Cena vstupenky činí většinou 100 Kč, ale srdcaři a kinofilové, kteří chtějí podpořit své kino, mohou poslat také 200 nebo 500 korun,“ popsal Orel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x