Kino Hvězda opakovaně nabídne dokument V síti o sexuálních predátorech

Foto: kino Hvězda UH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Šokující dokument o zneužívání dětí na internetu ze strany sexuálních predátorů, který se nazývá V síti, nabídne hned několikrát kino Hvězda Uherské Hradiště. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí Městských kin Uherské Hradiště Jaromír Orel. Poprvé diváci snímek uvidí v sobotu, v březnu se dostaví i jedna z aktérek filmu Tereza Těžká.

Nový český dokument je z dílny režisérsko-scénáristického dua Barbora Chalupová a Vít Klusák. „Těší se nebývalému zájmu ve všech koutech Čech i Moravy. Má dokonce ambice proniknout také do zahraničních kin. Už před svou celostátní premiérou aktivoval zájem široké veřejnosti, ale také pedagogů, psychologů a policistů,“ uvedl Orel.

Kino Hvězda uvede snímek v sobotu v 18:00 a poté ještě několikrát v březnu. Na projekci 12. března v 17:30 dorazí jako host i jedna z aktérek filmu Tereza Těžká.

Film přibližuje tři dívky ve třech pokojích, deset dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. „Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno,“ uvedl Orel.

Děti jsou podle něj dokonce vystaveny vydírání. „Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek, pro které se účast na experimentu od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky stává zásadní životní zkušeností,“ řekl Orel.

Doplnil, že predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům a z lovců se stávají lovení. „Snímek má dvě podoby, jednu s delší metráží pro diváky od 15 let a druhou, kratší, s možností návštěvy už od 12 let. Ta je také doporučená pro školní projekce vyšších ročníků základních škol a středoškolské studenty doplněné odborným hostem a debatou po filmu,“ dodal Orel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x