Kino Hvězda se znovu otevře a nabídne filmové hity pro sto diváků

Foto: MKUH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťské kino Hvězda může konečně opět přivítat diváky. První dnem, kdy se kino otevře veřejnosti, bude čtvrtek 14. května, informoval server Zlin.cz mluvčí uherskohradišťských městských kin Jaromír Orel.

Hvězda bude až do konce měsíce května promítat dvakrát denně od čtvrtka do neděle nejčastěji v časech 17:30 a 20:30. Diváci tak budou moci shlédnout zejména filmy, jejichž život byl přerušen koronavirem. K vidění bude úderný dokument V síti, včetně verze V síti: Za školou pro mladší diváky. Chybět nebudou české filmové hity Vlastníci, Příliš osobní známost a Chlap na střídačku. Do kina se budou moci vydat i děti s rodinami a mrknout na animáky Frčíme a Tlapková patrola: Vždy ve střehu. Nabídku doplní road-movie Afrikou na Pionýru, novinkový americký thriller Lov, Problémissky o Miss World 1970 a vtipná komedie režiséra Taiky Waititi Králíček Jojo. Projekce budou až do odvolání limitovány kapacitou 100 osob. Vstupenky zakoupí zájemci na webu kina.

„Pokud chcete do kina bezpečně, kupte si ideálně vstupenku předem on-line. Samozřejmostí je rouška, zákaz konzumace jakéhokoliv občerstvení, udržování dvoumetrového odstupu a nejlépe také bezkontaktní platba,“ vzkázal Orel. Dbát o zvýšenou hygienu bude rovněž personál kina, který po každém představení provede nutnou dezinfekci. Pokladna kina Hvězda bude otevřena od čtvrtka do neděle v čase 17:00 – 22:00 (v případě dětských a rodinných titulů dříve).

Diváci, kteří si zvykli na on-line kino a jsou zároveň příznivci legendární skupiny Dunaj, si mohou doma vychutnat dokument Dunaj vědomí, na kterém pracoval také hradišťský filmový dramaturg Jan Gogola ml.  Stream Dunaje se rozběhne v úterý 12. 5. od 20:30. Aktuální omezení bohužel zatím odsouvá sezónu letního kina v Letním kině Smetanovy sady. Projekce se tu, případně v náhradních prostorech Kolejního nádvoří, rozběhnou až během června. Nezahájí zatím ani pravidelné hudební letní večery v atriu kina Hvězda. Koncert skupiny Hrozně a Revolt Blues plánovaný na 30. 5. bude přesunut zřejmě na červenec.  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x