Kino Hvězda získalo stříbrnou „placku“ v kategorii jednosálových kin

Kino Hvězda druhé v celé ČR za rok 2021. Foto: LFŠ 2019, Jonatan Jan, Janova Johana
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Akreditované výsledky tržeb a počtu diváků za rok 2021 dovolily Kinu Hvězda v Uherském Hradišti vystoupat až na 2. místo v celé ČR v kategorii jednosálových kin. Vloni uvedlo 164 filmů a celkem 616 představení, které vidělo 32 849 diváků.

Potěšující zpráva přišla z Unie filmových distributorů. „Je to určitě odměna za složitou práci v nelehkých podmínkách celého roku, kdy zejména na podzim a v zimě byla práce se změnami či rušením titulů v čase nejistoty a nutných epidemiologických nařízení vyčerpávající,“ nechal se slyšet ředitel Kina Hvězda Josef Korvas.

Výsledek je vedle návštěvnosti několika trháků, zejména těch domácích (Prvok, Šampon, Tečka a Karel, Matky, Zátopek, Karel), ke kterým se přidalo také několik zahraničních hitů (Není čas zemřít, Duna, Venom 2 a Spider-Man: Bez domova), též oceněním patriotismu diváků k jejich oblíbenému kinu a vyjádřením jejich potřeby kulturního vyžití.

Moderní stavba městského kina byla realizována v letech 1965-1968 podle návrhu ing. arch. Zdeňka Michala. Šlo o první širokoúhlé kino v okrese Uherské Hradiště, budova byla navržena zároveň jako protiatomový kryt pro 900 osob. Slavnostní otevření kina Hvězda premiérou filmu Františka Vláčila Markéta Lazarová se uskutečnila 6. 10. 1967. Na počátku 21. století došlo k modernizaci zařízení kina, a to jak promítacího, tak bezpečnostního.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x