Klid, ticho, ale taky pořádný rachot. Co se děje na březích Luhačovické přehrady?

Foto: zlin.cz
POZLOVICE - Necelých 3300 metrů měří okruh kolem Luhačovické přehrady. Historické souvislosti tomu chtěly, že se známá vodní nádrž určená k rekreaci a tudíž také rybolovu, nachází na katastru sousedních Pozlovic. Koncem listopadu je u vodní nádrže klid, jaký tu panuje málokdy... i když...

Vody je tu teď tak málo, že hlavou kroutí i nepočetní rybáři. Mají nahozeno. Jestli něco chytí, to zatím neví. „Opravdu je tu málo vody, to se hned tak nevidí, nevím, co se děje,“ dívá se na hodně nízkou hladinu jeden z nich, Milan, který sem jezdívá spíše v létě.

„Ne, nehledejte za tím senzaci, před zimou se voda upouští, čeká se na sníh, žádné zásadní věci se opravdu nedějí,“ ubezpečuje mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Jisté ale je, že vidět takto „odhalenou“ přehradu není úplně obvyklé, břehy jsou posunuty vizuálně o několik metrů níže.

Také na asfaltovém povrchu okruhu kolem přehrady je nezvyklý klid. Jindy tu ve velkém potkáváte třeba inline bruslaře nebo lidi na koloběžkách. Teď se tu procházejí ojedinělé dvojice. A vidí, co ještě nikdy vidět nemohly.

Po dlouhatánských letech mají práci demoliční čety. Děje se opravdu věc nevídaná. Přímo před očima totiž mizí letité ošklivé torzo kdysi výstavné svazácké rekreační budovy, hotelu Voroněž.

Luhačovický stavební úřad vydal rozhodnutí o odstranění stavby a teď už je místo poseto obrovským množstvím stavební suti, těžké mechanismy jsou už pár dnů v tvrdé práci. Ludkovický Obecní úřad kvituje demoliční práce s radostí, vzhledem k ne zrovna ideální komunikaci s majiteli ale zatím nemá jasno, co vyroste na místě, které se teď opravdu hodně změnilo…

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x