Kloboucká radnice zajistí potřebným bavlněné roušky

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Poptávka po nedostatkových ochranných pomůckách se může ve Valašských Kloboukách podařit alespoň částečně snížit díky iniciativě města, které v těchto chvílích s pomocí místních výrobců spouští šití ochranných bavlněných roušek. Do týdne by jich mohlo být k dispozici až 2700 kusů, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Distribuovány budou přednostně seniorům a dobrovolníkům, kteří pro ně zajišťují výpomoc s nákupy, následně bude možné nabídnout roušky i veřejnosti. Zájemci se mohou hlásit na telefonních číslech 733 755 932 nebo 603 595 752, případně e-mailu olsakova@mu-vk.cz.

„I bavlněná rouška má svůj význam a rozhodně není na místě se za její nošení stydět. Naopak, je projevem osobní zodpovědnosti a ohleduplnosti ke svému okolí. Prosíme proto občany, aby si při pohybu na veřejnosti, při cestování v hromadné dopravě i při návštěvě obchodů, úřadů, lékáren a dalších veřejných míst zakrývali ústa a nos rouškou, šátkem či šálou. Chrání tím sebe i ostatní,“ apelovala starostka Eliška Olšáková.

Protože je prakticky nemožné ochrannou roušku koupit, přistupují lidé ke zhotovování ochranných pomůcek vlastními silami. Také město Valašské Klobouky oslovilo místní dodavatele a výrobce, kteří souhlasili se spoluprací. „Podařilo se nám sehnat dostatek bavlněné metráže a výroba v šicích dílnách už běží. Roušky předáme charitě, která je rozdělí našim seniorům a dobrovolným pomocníkům, a věříme, že se podaří připravit dost kusů i pro další občany,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města. „V případě, že by se k iniciativě rády připojily další švadlenky, budeme velice rádi. Za jakoukoli pomoc děkujeme,“ poznamenala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x