Kloboucké kino i muzeum otevírají dveře prvním návštěvníkům

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Díky aktuálně platnému uvolnění opatření proti šíření onemocnění COVID-19 znovu zahajuje činnost valašskokloboucké městské muzeum i kino Svět. Blíže o tom server Zlin.cz informovala mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Pro návštěvníky jsou stanovena pravidla bezpečné návštěvy kulturních zařízení, která spočívají v dodržování dvoumetrových rozestupů, nošení roušek či dezinfekci, v kině pak také v zákazu konzumace občerstvení. Kapacita kinosálu bude uzpůsobena tak, aby návštěvníci měli mezi sebou vždy potřebná volná sedadla. Celkem se tedy omezí na 43 míst.

„Promítání pro veřejnost znovu obnovujeme v pátek 15. května, kdy uvedeme film V síti. Podle požadavků hygieniků budeme prodávat lístky do každé druhé řady. Bude možné sezení vždy nejvýše dvou osob vedle sebe a od dalších návštěvníků je budou dělit volná sedadla. Po projekci bude probíhat pravidelná dezinfekce sálu, klik dveří, sociálního zařízení a podobně. Věříme, že filmoví fanoušci se už po tak dlouhé době na kulturu těší a že se opět vydají za zážitky a premiérami, které jim naše digitální kino nabídne,“ pozval Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky. Divákům doporučil nákup vstupenek přednostně online přes web kina www.kinovalasskeklobouky.cz. V případě fronty u prodeje lístků na místě prosí kino návštěvníky o dodržení bezpečných rozestupů.

Návštěva městského muzea rovněž podléhá upravenému režimu. Do muzejních objektů Staré radnice i Červeného domu může v jednom okamžiku vstoupit 10 osob, které také musejí dodržet potřebné vzájemné rozestupy a použít dezinfekci na ruce. Případné větší skupiny návštěvníků by si měly průběh prohlídky dohodnout předem telefonicky. V muzeu je aktuálně k vidění výstava fotografií Miroslava Pinďáka, v Červeném domě pak expozice prvorepublikové domácnosti nebo dobová kuchyně z 50. let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x