Klouby bolavé, račte do vody. V Dunajské Stredě vyvěrá termální léčivá voda z hloubky 1 600 metrů

foto: zlin.cz
DUNAJSKÁ STREDA - Lidé ze Zlínska, Uherskohradišťska, Vsetínska či Kroměřížska jakož i mnoha dalších lokalit ponejvíce moravských sem jezdí dlouhá léta. Velmi oblíbené jsou jednodenní zájezdy, poslední dobou stoupá četnost několikadenních výletů s ubytováním přím v areálu nebo jeho těsné blízkosti.

Zdaleka to na jihu Slovenska není tak, že by tu bylo nabito jenom v létě, třebaže je pravda, že areál se spoustou bazénu i parkem je plný hlavně v letním čase.

Výhodou podzimu je tu více prostoru v mnoha bazénech, třebaže jsou už některé z nich dočasně vypuštěny. Pořád je tu ale veliká četnost a  rozmanitost vodních radovánek včetně trysek, vodních hřibů a všeho, co do termálů patří. Mimo provoz je ovšem saunový svět, a to zrovna nepotěší.

„My jsme sem vyjeli s kamarády na tři dny, pohoda, slušné ceny ubytování, výborná kuchyně. A to společenské vyžití, to nás bavilo nejvíc. Jsme totiž milovníci mariáše a času bylo dost a dost,“ usmívá se spokojeně Jiří Vaněk z Opavy. Samozřejmě s tím, že si báječně užili termální vody.

„Všichni jsme bývalí aktivní sportovci, všichni máme nějaké ty šrámy, termály je pomohly napravit nebo přinejmenším minimalizovat. Rád jsem si zaplaval i ve venkovním bazénu, půlminutová cesta do dalších pod střechu, vyhřátých až na 39 stupňů, je pak přímo úžasná, jdete pěkným parkem mezi padajícím listím,“ doplnil zážitek Petr Polák ze Zlína.

Termální voda určitě bude vyhledávaným cílem mnoha rodin v čase podzimních prázdnin. Ze Zlínska sem jedete něco málo přes dvě hodiny.

Voda tu vyvěrá z vrtu  hlubokého 1 600 metrů a má opravdu léčivou moc.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x