Kluci v akci. Fotbalisté Fastavu na hřištích

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Za normálního stavu věcí by měli za sebou víkendový zápas v Plzni a za týden by končili základní část Fortuna ligy na Slavii. Zdali k utkáním dojde, to je pořád ve hvězdách.

Jisté ovšem je, že fotbalisté Zlína znovu naskočili do přípravy, poslední duel odehráli 9. března s Bohemians 1905.

Trenéři Páník, Somberg a Hubáček si své svěřence rozdělili do tří skupin ve třech lokalitách.

Například Jan Somberg zakotvil na Vršavě. K dispozici měl zkušené Jiráčka, Fantiše, Hlinku, Dostála, z mladších třeba Chwazsce či Koláře. „Kluci se seznamovali s míčem, trénink trval téměř dvě hodiny, bylo znát, že si to fotbalisté užívali. Samozřejmě jde o specifický trénink, ale s tím jsme počítali. Pokračujeme v podobném modu do pátku,“ informoval Somberg.

„Už jsme se na sebe moc těšili, to je jasné, stejně tak musíme počítat s různými specifiky, po tréninku za hygienou a rodinkou pěkně domů,“ připomněl novopečený otec Antonín Fantiš.

Další osmičlenné skupinky rozbalily tréninkové jednotky na hlavním stadionu na Letné, třetí várka pak nad Zlínem na hřišti na Mladcové.

Dosavadní výhled s požehnáním vládních opatření naznačuje, že by liga mohla začít dohrávat zbylých šest kol základní části někdy od 8. června, vyloučit se ale nedá, že v případě příznivého vývoje situace může být všechno mírně uspíšeno. Stejně tak ale může platit i úplně jiný scénář. Každopádně bude platit, že přípravu podcenit nelze.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x