Kočka v oreganu přinese v podání Slováckého divadla pořádnou emoční nálož

Pavlína Hejcmanová, Pavel Šupina. Foto Filip Fojtík
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už tuto sobotu uvede Slovácké divadlo premiéru další netrpělivě očekávané novinky, kterou je Kočka v oreganu britského dramatika, scenáristy a režiséra Torbena Bettse. Inscenace měla světovou premiéru v roce 2014 v Londýně a přes noc se stala doslova senzací. Nyní se jí pod vedením slovenského režiséra Miroslava Lukačoviče dočkají i uherskohradišťští diváci.

Příběh začíná na seznamovací party dvou párů nových sousedů kdesi v malém městečku v Británii. Intelektuální, politicky a sociálně korektní názory jedněch třaskají o kulturu plechovkového piva a fotbalového fanouškovství druhých, což vytváří spoustu humorných situací. Zdá se, že noví sousedé nemají nic společného. Nebo je to přece jen jinak, zkrátka proto, že jsme lidé a všichni máme podobné starosti?

Text Torbena Bettsa je výnimočným dielom. Je svieži a zároveň hlboký. Pre mňa je z istej časti sebareflexívny, no zároveň presne pomenúvajúci problémy komunikácie v súčasnom svete a to, aký veľký môže byť ich dopad. Dôležité je, že autor pracuje s textom primárne komediálne, no nezdráha sa v dôležitých okamihoch žáner úplne zmeniť,“ říká režisér Miroslav Lukačovič.

Ten do rolí dvou manželských párů obsadil Pavlínu Hejcmanovou, Jitku Hlaváčovou, Pavla Šupinu a Františka Maňáka. „Věřím, že se nám z textu podaří vyloupnout všechno, co obsahuje – a to je široká škála od směšných situací až po momenty, ze kterých zamrazí. Pokud vše dopadne, jak má, budou diváci odcházet s pěknou emoční náloží, prozrazuje Pavel Šupina.

Dramaturgyní novinky Kočka v oreganu je Iva Šulajová, výpravu vytvořila Veronika Watzková. Hudbu složil Juraj Haško a o pohybovou spolupráci se postarala Tereza Mitro. Premiéra Kočky v oreganu je na programu v sobotu 23. dubna v 19 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x