Kocourka Lemyho museli z roury zachraňovat hasiči. Zabral až velitel a nabízený párek

Foto: HZS ZK
VIZOVICE - Hasiči nepomáhají chránit jenom životy lidí a jejich majetek, ale také němé tváře. Důkazem toho je nedělní záchrana kocourka Lemyho, který byl několik dní zalezlý v rouře a nechtěl vylézt. Příhoda měla k radosti všech zúčastněných šťastný konec.

Kocourka Lemyho, který je podle majitelky spíše domácí pecivál, neviděli doma už od pátku, a tak se jej dcera majitelů vydala společně kamarádkami hledat. Slyšely jeho mňoukání z nedaleké roury, která ústila ze země pod stromem.

Hasiči z dobrovolné jednotky Vizovice a profesionální jednotky z centrální stanice Zlín proto prohledali okolí, aby se mohli k Lemymu dostat blíže, ale neuspěli.

Roura se zatáčela, a tak Lemyho jen slyšeli, ale neviděli. Nakonec Lemy vyslyšel volání velitele jednotky z Vizovic a nabízeného párku a přiblížil se na dohled. Poté k rouře přistoupila dcera majitelky, kterou Lemy poznal, a z části vylezl a z části si jej sama vytáhla ven,“ popsal šťastný konec zásahu mluvčí hasičů David Martinec.

Moc děkujeme všem hasičům, kteří nám přijeli Lemyho zachránit. I přesto, že se jednalo „jen“ o kočku, chovali se naprosto profesionálně. Lemy je vykoupaný, najezený a spí doma v pelíšku,“ poděkovala hasičům prostřednictvím sociální sítě Facebook majitelka kocourka.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x