Komenského město se stane cyklistickou křižovatkou

Foto: zlin.cz
UHERSKÝ BROD - Propojením všech cyklostezek mířících do Uherského Brodu z okolních obcí se z Komenského rodiště stane důležitá cyklistická křižovatka. Radnice už zadala vypracování studie, která všechny cesty spojí přes ulice i centrum města.

Na začátku prázdnin Broďané slavnostně otevřeli novou asfaltobetonovou polní cestu spojující Havřice s Drslavicemi. To byl klíčový moment, který změnil význam a postavení Uherského Brodu mezi cyklisty. Z Drslavic totiž směřuje kilometrové pokračování cesty do Hradčovic, které silničáři dokončí v září. Přes Hradčovice k Veletinám povede i další úsek cesty.

Město Uherský Brod je cyklostezkami a cyklotrasami propojeno už s většinou okolních obcí. Úplně poslední cyklotrasa, která se teď realizovala, bylo cyklopropojení do Drslavic prostřednictvím polní cesty. Zbývá nám dořešit také propojení prostřednictvím polní cesty na Vlčnov a případně přes místní část Králov do Bánova,“ uvedl místostarosta Uherského Brodu Jan Hrdý.

Radnice chce proměnit a připojit i panelovou cestu v Havřicích k nové cyklostezce mířící na Drslavice. Proto Uherský Brod připravuje peníze i projektovou dokumentaci. Stavět se bude na jaře příštího roku. „Všechny tyto cyklotrasy máme v plánu propojit v rámci intravilánu města nějakou páteřní cyklostezkou, která by je všechny napojila. Za tímto účelem teď zadáváme studii, která bude řešit toto propojení,“ dodal Hrdý.

Z Brodu se cyklisté po různých trasách snadno dostanou až na vrchol Velké Javoriny a na Horňácko, na Lopeník nebo na Žítkovou, do Blatnice pod svatým Antonínkem či do Ostrožské Nové Vsi. Dojedou také k Baťovu kanálu, na Valašsko a na Slovensko. Na cyklostezce z Uherského Brodu do turisticky atraktivních Luhačovic zbývá už mnoho let dodělat jediný kilometr v Polichně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x