Kominíci nepřinesli štěstí, ale ukradli auto

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Policie v posledních dnech uzavírá případ dvou kominíků, kteří ukradli luxusní auto. Jeden ze zlodějů je už za mřížemi, druhý čeká na soud.

V průběhu letošního března prováděli dva technici revizi komínu v rodinném domě na Uherskohradišťsku. Shodou okolností ale majitel domu vlastnil luxusní vůz Audi a na malou chvíli si odložil klíče od svého auta stranou. Tak se začal osnovat plán na snadnou krádež.

Kominíci sebrali nehlídané klíče, dokončili prohlídku komínu a odešli, jako by se nic nedělo. Začátkem dubna se ale na místo činu vrátili.

„Jeden z kompliců si zaparkované vozidlo před uvedeným domem v nestřeženém okamžiku “svým“ klíčem odemkl, nastartoval a z místa odjel. Spolupachatel ho doprovázel vlastním vozidlem. Všímavý majitel zahlédl z okna domu již jen vzdalující se siluetu svého vozu a ihned zalarmoval policii,“ popisuje krádež mluvčí policie Radomír Šiška.

Pachatelé s autem zamířili na dálnici a rychle ujížděli pryč. Problém nastal ve chvíli, kdy se kontrolka palivové nádrže rozsvítila červeně a bylo potřeba natankovat. Oba kominíci tak zastavili na čerpací stanici před Brnem. Než ale mohli v jízdě pokračovat dál, zahlédli přijíždějící policejní hlídku. A než aby riskovali dopadení, raději naskákali do svého auta, to ukradené nechali na parkovišti, a odjeli.

Policisté ovšem oba kominíky – zloděje dohledali a zadrželi. Teď jim hrozí až pět let za mřížemi.

Případ má ale pokračování. Jak se ukázalo, iniciátor celé krádeže měl tou dobou platný zákaz řízení. Navíc byl v minulosti už několikrát trestaný a v současnosti si odpykává trest za dřívější nezákonnou činnost. Spolupachatele policie stíhá na svobodě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x