Komu není rady, tomu není pomoci. Nepoučitelná seniorka opět naletěla podvodníkům

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – O 170 tisíc korun přišla nedávno seniorka z Uherskohradišťska, která zpřístupnila svůj počítač s internetovým bankovnictvím podvodníkům. Není to poprvé, co žena podobným způsobem naletěla...

Seniorku už v minulosti zlákala investice do bitcoinů. „Tím, že poskytla vzdálený přístup do svého počítače údajnému finančnímu poradci, který za ni „obchodoval“, přišla o statisíce korun,“ přiblížil první špatnou zkušenost seniorky policejní mluvčí Radomír Šiška.

Seniorka se ale nepoučila. Nový inzerát vyzývající podvedené osoby v souvislosti s investováním do bitcoinů sliboval navrácení ztracených financí, které se inzerující společnosti údajně podařilo zajistit.

Na základě projeveného zájmu ženu kontaktoval domnělý zástupce společnosti, který ji také přiměl k nainstalování aplikace umožňující vzdálený přístup do počítače,“ pokračoval Šiška.

Podvodník si pak skrze její internetové bankovnictví založil půjčku, kterou v několika platbách přeposlal na různé zahraniční účty. Žena v domnění, že se pracovník společnosti snaží získat její peníze nazpět, přišla o dalších sto sedmdesát tisíc korun.

Za trestný čin podvod, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací hrozí pachateli až osm let za mřížemi,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x