Konec dobrý, všechno bronzové, fandit se nakonec vyplatilo

Foto: Aleš Jordán a zlin.cz
VÝCHODNÍ MORAVA, BENÁTKY - Bylo to takříkajíc na ručník, ale nakonec naši fanoušci jásají. Po sobotním kanadském výplachu 1:6 v semifinále to vypadalo všelijak i den poté v neděli. Čeští hokejisté ale na mistrovství světa ve finském Tampere předvedli nevídaný obrat, potěšili sebe i věrné u obrazovek a Američany smetli po obratu v poslední třetině jasně 8:4. Mají bronz a fandové mají zase po deseti hubených letech důvod k radosti.

Otec exzlínského hokejisty, českého reprezentanta Michala Jordána, Aleš, se vydal s manželkou Janou fandit až do Benátek v Itálii.

„Pořád jsme fandili, nakonec se naše víra vyplatila, můžeme slavit, konec dobrý všechno dobré,“ těšilo tátu, jinak člena realizačního týmu zlínských hokejových Beranů.

Fandilo se všude, třebaže to s našimi vypadalo všelijak, ale poslední třetina vrátila náladu.

„Paráda, takhle to otočit, to se moc nevidí,“ smál se majitel restaurace U Kolegy v Biskupicích Miroslav Dynka, jemuž ovšem ujeli skalní fandové k fotbalovému utkání místních fotbalistů do Bratřejova. „Však oni přijdou, určitě bude veselo,“ těšil se na nedělní večer.

Plněji bylo v Baru Legenda v Luhačovicích. „To chce klid, kluci to zvládnou,“ pravila ještě po druhé třetině za stavu 2:3 fešná servírka, jíž přizvukovala osmička fandů, místních pánů už mírně v letech.

Převeselo bylo na Slovácku. Reportérka TV Prima Jana Vozárová se oblékla při plnění reportážních povinností na slavné Jízdě králů do místního bohatého kroje. „Skvělé, mohu sledovat jen po očku, večer si dáme na oslavu dobrého vínka, tohle byla hokejová jízda králů,“ těšilo bronzové vítězství Čechů paní Janu.

„Já jsem si dnes udělal osobní rekord na půlmaratonu ve Zlíně, to bylo dopoledne, odpoledne jsem si už naši výhru vychutnal o to více,“ hlásil její kolega Robert Heč, který měl v nohou více než 21 běžeckých kilometrů.

Do dresů se oblékla obsluha hospůdky ve Svatobořicích-Mistříně. „Nevyšlo včera, vyšlo dnes, paráda, medaile se vždycky počítá,“ radovala se u výčepu Jana Stratilová.

„Skvělé, my jsme fandili včera i dnes, tak to konečně klaplo,“ přizvukoval v dalším podniku v Kyjově, centru Slovácka majitel Zdeněk Mezík.

Bronzová radost vypukla naplno.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x