Konec krátkého odpočinku. Slovácko jde do přípravy

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dnes mohou balit, zítra už míří za fotbalem. A to do Chorvatska, kde pobudou celý týden. A rádi by tam sehráli dvě přípravná utkání. Fotbalisté Slovácka měli krátkou vánoční a novoroční přestávku naladěnu do příjemna. Aby ne, když jsou po podzimu na parádním šestém místě.

Kapitán týmu Vlastimil Daníček odehrál většinu podzimu na svém postu štítového záložníka, vyzkoušel si i práci stopera. Se čtyřmi góly je nejlepším střelcem týmu.

„Ono je to trochu zkreslené, tři góly jsem dal z penalt,“ vysvětluje. Ale postavení týmu v horní polovině tabulky ho těší určitě. „Jasně, projevuje se asi i to, že jsme delší dobu spolu a víme, co jeden od druhého čekat, důležitá je týmovost, na tom se dá stavět.“

Slovácko jako jiné čeká velmi náročné jaro. Tedy spíše zima a jaro. Zápas na Baníku dohraje 20. ledna. S tímto duelem to bude porce jedenadvaceti ostrých utkání, k tomu ještě pohár, který má před sebou řadu kol a Slovácko by v něm rozhodně chtělo jít co nejdál.

V mužstvu už nebude k vidění mladý záložník Hellebrand. Hostování mu skončilo, nepatřilo k nejvydařenějším, vrací se do pražské Slavie a z jejího nabitého kádru teď možná zamíří za záchranářskými pracemi do Opavy.

Do ligy naskočí Hradišťané 16. ledna, v sobotu dorazí pod „soví oči“ poslední dobou slušně hrající Karviná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x