Konec roku na horách? Mělo by to klapnout

Foto: hotel Vsacký Cáb
ZLÍNSKÝ KRAJ - Otazníky, vykřičníky, váhání i touha strávit poslední dny roku v přírodě. Covidová situace hraje velkou roli, přes všechny složitosti to vypadá, že by to letos na samém konci roku mohlo na horách východu Moravy dopadnout přeci jen dobře. Tedy pro hoteliéry i ubytované.

Loni byla situace ještě složitější, letos složitá, ale s nadějemi.

„My už máme víceméně jasno, Silvestr si u nás pronajalo šest rodin, nebude to žádná divočina, přijedou s dětmi a mělo by to být v pohodě. Na Vánoce budeme mít zavřeno, otevřeme na Štěpána. A pak už posloužíme jak ubytovaným, tak věřím, že početným turistům, kteří se k nám rádi vydávají na běžkách z Dušné, což je trať přímo ideální i pro méně zdatné,“ dívá se pár týdnů dopředu Anna Rudolfová z hotelu na hlavním hřebeni Vsetínských Beskyd s tím, že na konci roku určitě nabídnou i zdejší vyhlášené polévky. Kyselici, bramboračku, slepičí vývar, čočkovou, česnekovou, hrachovou, cibulačku a další.

Na Kyčerce počítá s hosty koncem roku Milan Novák. „Zatím se dá mluvit o šedesátiprocentní obsazenosti. Vypadalo to přitom daleko lépe, ale od září se lidé s objednávkami pobytů s rostoucími čísly nákazy koronavirem začali chovat daleko zdrženlivěji. Uvidíme, zda se ještě zájem zvýší, určitě bude záležet i na tom, zda se přihlásí pravé zimní počasí,“ říká hoteliér.

Plno zhruba ze tří čtvrtin mají na poslední dny roku podle Josefa Kocurka na Kohůtce. „Odhlásili se nám neočkovaní lidé, doba je pořád nejistá, zatím ale platí, že poskytneme služby v plném rozsahu. Dnes jsem připravoval zasněžovací zařízení, přichází obleva, pak se má zase ochladit, uvidíme. Na hory patří sníh, zatím se drží, rádi bychom už pozvali i lidi na sjezdovky, to je velmi důležité i pro ty, kteří se chtějí ubytovat,“ domnívá se oprávněně Josef Kocurek, který tu s manželkou léta provozuje horský hotel a bez této dvojice by jaksi místo nemělo svého genia loci.

Relativně vysoká spokojenost panuje už zkraje posledního měsíce roku v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. „Nabízíme služby dvou hotelů, na Silvestra máme úplně plno, oblíbené jsou i vánoční pobyty, pár pokojů je ještě volných. A já letos věřím ne tak častému jevu, totiž, že Vánoce budou na sněhu,“ těší se mluvčí resortu Martina Žáčková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x