KORONAVIRUS: Od dnešního rána je uzavřena většina obchodů a restaurací

Ilustrační foto (Zdroj: Pixabay.com)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Vláda rozhodla o uzavření obchodů s výjimkou prodejen potravin, lékáren, drogerií a čerpacích stanic. Opatření má trvat od dnešní 6. hodiny do 24. března.

„Vláda zasedla o půlnoci, zasedání skončilo o půl třetí ráno, a vydali jsme toto rozhodnutí, protože jsme přesvědčeni o tom, že je to potřeba a zkrátka musíme zabránit šíření viru“, uvedl na brífingu vlády premiér Andrej Babiš.

Výjimka také platí pro rychlá občerstvení s výdejovým okénkem, prodejny malých domácích zvířat a krmiv, novin a časopisů a tabákových výrobků. Také pro prodejny výpočetní techniky a spotřební elektroniky.

Ve stejném období platí zákaz provozu restaurací, s výjmkou provozů, které neslouží pro veřejnost – například zaměstnanecké stravování, stravování poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb.

Herny a kasina jsou uzavřeny bez omezení termínem 24. března.

Hromadná a městská doprava omezena nebude, provoz bank je beze změn.

V současné chvíli je dle Ministerstva zdravotnictví ČR ve Zlínském kraji 18 osob v karanténě, 9 osob je infikovaných koronavirem SARS-CoV-2.

Onemocnění COVID-19 je infekční onemocnění, které se projevuje zejména horečkami, respiračními potížemi jako je kašel a dušnost, bolestí svalů a únavou, u starších a chronicky nemocných osob může nemoc mít vážnější průběh a může vést i k úmrtí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x