KORONAVIRUS: Zlínský kraj má 20 potvrzených případů, všichni jsou v domácím léčení

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji byly v neděli 15. března 2020 potvrzeny další případy na nákazu novým typem koronaviru.

„V tuto chvíli ještě nemůžeme hýřit velkým optimismem, ale skutečně mám radost, že z nejohroženější skupiny 65+ nikdo infikován v našem kraji není a počet pozitivně testovaných je velmi malý. Moc děkuji všem za dodržování hygienických opatření, protože pak se nám vše podaří dobře zvládnout,“ uvedl hejtman Čunek. 

Jak se nákaza v čase vyvíjela:

Neděle 15. března 2020 – 7 potvrzených případů, 6 z Uherskohradišťska, 1 ze Zlína.

V pátek 13. března 2020 – 8 potvrzených případů, jedná se o 2 ženy – matku s dcerou, dále jde o tříčlennou rodinu – rodiče se synem, kteří mají vazbu na potvrzený případ z Olomouce a další 2 muže a 1 ženu.  

Ve čtvrtek 12. března 2020 – 2 potvrzené případy, jedná se o 2 ženy z Uherskohradišťska, jedna žena přicestovala z Irska, druhá žena přicestovala z Rakouska.

Ve středu 11. března 2020 2 potvrzené případy, jedná se o ženu z Rožnova pod Radhoštěm, která se vrátila z italské Val Gardeny. Průběh nemoci je velmi mírný a žena je doma. Tento případ nesouvisí s v pondělí prvním potvrzeným případem v Rožnově. A dále se jedná o muže z Uherského Hradiště.

V pondělí 9. března 2020 se potvrdila nákaza u ženy z Rožnova pod Radhoštěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x