Korunka ke korunce sedá. Koncert věnovaný malým superhrdinům vynesl přes 57 tisíc

Na benefičním koncertu pro luhačovickou Korunku zahrála kapela BrodBand Stanislava Sládka. Foto: Korunka pomáhá
UHERSKÝ BROD - Zdraví je troufám si říct u každého člověka na prvním místě. Možná si ho vážíme málo do té doby, než sami nebo někdo z našich blízkých onemocní. O to víc, když jde o děti. Na 4. února připadá Světový den boje proti rakovině, který si v Uherském Brodě připomněli benefičním koncertem pro luhačovickou Korunku.

Bylo plno a kdyby byla brodská restaurace U Rochů nafukovací, určitě by se do ní vešlo lidí ještě víc. Přilákal je sem benefiční koncert pro charitativní projekt Korunka pomáhá, který uspořádala kapela BrodBand Stanislava Sládka. Tentokrát si štědří dárci uzmuli něco málo (i více) ze své finanční hromádky pro onkologicky nemocné děti.

My jsme se během večera rozhodli, že peníze tentokrát věnujeme malému Matýskovi, který od Vánoc bojuje s leukémií. Dneska kromě té finanční podpory tady byla možnost pořídit si i knížky od Filipa Bartka, který napsal knihu pohádek pro děti. Výtěžek půjde do Korunky a Korunka ho pak následně předá Matýskovi. No a víme, že Matýsek miluje fotbal a tak jsem ráda, že se nám podařilo získat od fotbalového týmu Trinity Zlín dres, který je podepsaný od všech hráčů. Stejný dres se chystá ještě od fotbalistů FC Slovácka,“ řekla zakladatelka Korunky Luhačovice Veronika Crha Záhorská.

Šestiletému Matýskovi diagnostikovali vzácnější formu leukémie těsně před Vánocemi. Léčbu podstupuje v olomouckém onkologickém centru, kde je se svou maminkou. Na dálku poděkovali všem, kteří na sobotní koncert iniciovaný Tomášem Rochem přišli.

A že měl jak se říká šťastný konec. Výtěžek z něj se vyšplhal na 57 500 Kč.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x