Korunka Luhačovice opět pomáhala. Peníze půjdou nemocnému Kájovi

Starostka obce Cholina Kamila Navrátilová, hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, zakladatelka a předsedkyně spolku Korunka Luhačovice Veronika Záhorská a výkonná ředitelka Korunky Luhačovice Michaela Mitáčková. Foto: Korunka Luhačovice
LUHAČOVICE - Dobročinný spolek Korunka Luhačovice předal finanční pomoc malému Kájovi z obce Cholina na Olomoucku. Výtěžek z prodeje charitativního punče, který během adventu prodával hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek na vánočních trzích na Horním náměstí v Olomouci, dosáhl 32 460 korun. Korunka Luhačovice částku navýšila na 50 tisíc korun a z rukou hejtmana šek slavnostně převzala a hned ho předala dál.

Peníze poputují malému Kájovi z Choliny na Olomoucku, který krátce po narození utrpěl pád, jenž zapříčinil nitrolební krvácení. To mu bylo diagnostikováno až ve chvíli, kdy byl jeho stav již kritický. Dosud se potýká s těžkými následky a potřebuje nepřetržitou péči.

Oba rodiče opustili práci, aby zvládli pečovat o Káju v rodinném prostředí. Celé rodině se snaží aktivně pomáhat i obec Cholina, šek od Korunky Luhačovice na 50 tisíc korun rodině Káji vlastnoručně předala starostka obce Kamila Navrátilová.

„Kájík maluje obrazy prstíky. Už dvakrát jsme uspořádali charitativní výstavu jeho kreseb a jednou jsme zorganizovali v obci Cholina benefiční akci s koncerty. Další benefiční akce na podporu Káji by měla proběhnout i letos v červnu,“ sdělila zakladatelka a předsedkyně spolku Korunka Luhačovice Veronika Záhorská.

Zdroj: Miroslav Slaný, Korunka Luhačovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x